De beste crosstrainers

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
crosstrainer

Na een half uur stap ik van de crosstrainer af en bekijk het resultaat: 375 calorieën verbrand! Terwijl ik bezig was met mijn training, keek ik naar mijn favoriete serie. Deze manier van trainen is niet alleen leuk, maar vooral erg effectief.

Inmiddels ben ik al zes weken bezig met de trainingen op de crosstrainer en al drie kilo afgevallen. Met drie trainingen per week op de crosstrainer ben ik vrij weinig tijd kwijt, omdat ik deze in de schuur heb staan. Zo kost het me geen tijd om naar de sportschool te gaan en kan ik daarnaast zelf bepalen welke serie of film ik op zet.

Thuis trainen is ideaal om je doelen te behalen. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een crosstrainer? Er is ongelooflijk veel keus en de prijzen variëren flink.

In dit blog gaan we kijken naar de aspecten waarop je moet letten bij de aanschaf van een crosstrainer. Hierdoor kun je de beste keuze maken en jarenlang genieten van de voordelen van een goede crosstrainer. Wat zijn de beste crosstrainers?

Inhoudsopgave

Waarom een crosstrainer?

Met een crosstrainer train je je hele lichaam. Je traint niet alleen je beenspieren, maar ook je buikspieren, schouder- en armspieren en zelfs je bilspieren. Daarnaast is de impact op je pezen en gewrichten erg laag. Dat is ook de reden dat mensen die regelmatig last van hun knieën of enkels hebben, eerder kiezen voor een work-out op de crosstrainer.

Met een crosstrainer thuis wordt trainen laagdrempelig en dat zorgt weer voor extra motivatie. Of het nou regent of koud is,- met een crosstrainer thuis heb je daar geen last meer van. Zo kun je fit worden zonder naar buiten te hoeven gaan.

Na een blessure is een training op de crosstrainer ideaal om te kunnen herstellen zonder je pezen en gewrichten teveel te belasten. Op deze manier kun je goed werken aan het verbeteren van je conditie en steeds sterker worden. Deze voordelen gelden ook voor een roeitrainer. Ben je daar meer in geïnteresseerd, lees dan het blog ‘De 7 beste roeitrainers.’

Crosstrainer en afvallen

De crosstrainer is een ideaal apparaat om mee af te vallen. Je verliest ongeveer 8 tot 12 calorieën per minuut. Als je met de crosstrainer traint, gaat je hartslag al vrij snel omhoog en het is relatief eenvoudig om je hartslag in de vetverbrandingszone te houden. Train je tussen de 60 en 75% van je maximale hartslag, zit je in de vetverbrandingszone. Ga je daar overheen, val je natuurlijk ook af maar verbrand je voornamelijk koolhydraten. Met een crosstrainer kun je dus heel gericht trainen om af te vallen.

crosstrainer en afvallen

Welke crosstrainer kopen voor thuis?

Als je een crosstrainer wilt kopen, zijn een aantal aspecten belangrijk. Want er is veel keus en de prijzen variëren flink. Bepaal daarom van tevoren welke doelen je met een crosstrainer wilt behalen. Zo voorkom je dat je teveel geld uitgeeft aan allerlei opties die je toch niet gaat gebruiken.

Wil je vooral met een crosstrainer trainen om af te vallen, is het verstandig om een crosstrainer met hartslagmonitoring te kiezen. Zo kun je heel bewust in de vetverbrandingszone trainen. Wil je tijdens het trainen met de crosstrainer een serie op je tablet of ipad kijken, moet je erop letten dat de crosstrainer een tablethouder heeft.

Als je vooral heel intensief wilt trainen, is het verstandig om te kijken naar het gewicht van een crosstrainer. Over het algemeen geldt, hoe zwaarder de crosstrainer, hoe stabieler hij is. Uiteraard moet je ook kijken naar het maximale belastbare gewicht. Zo kunnen we kijken wat de beste crosstrainers zijn.  

Crosstrainer of hometrainer

Zowel de crosstrainer als de hometrainer zijn ideaal om conditie op te bouwen en af te vallen. Het voordeel van een crosstrainer ten opzichte van een hometrainer is dat je daarmee een full body workout kunt doen. Een hometrainer wordt eerder gebruikt om te revalideren. Je kunt een hometrainer makkelijk verstellen en bij een crosstrainer is dat niet het geval.

Met een crosstrainer train je ook je buikspieren en stabiliteit. Dat is met een hometrainer niet het geval. Er zijn dus een aantal verschillen tussen een crosstrainer en hometrainer, maar voor het vergroten van je uithoudingsvermogen maakt het weinig verschil. Ook zijn zowel een crosstrainer als een hometrainer goede apparaten om vet te verbranden.

De 4 beste crosstrainers

Welke crosstrainer de beste is, heeft te maken met de doelen die je ermee wilt bereiken. In het overzicht hieronder bekijken we de 3 beste crosstrainers in willekeurige volgorde op basis van prijs-kwaliteitverhouding. We kijken specifiek naar de verschillende opties die de crosstrainers hebben.

1. Virtufit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer

de beste crosstrainers

Deze crosstrainer is tot 150 kg belastbaar en heeft maar liefst 32 weerstandsniveaus. Hierdoor is deze crosstrainer geschikt voor veel verschillende bewegingsdoelen. Als je een doel voor ogen hebt met het sporten, kun je ook gebruikmaken van de 24 programma’s van de VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer.

Het merendeel van deze programma’s past de weerstand tijdens het trainen aan, voor het beste resultaat tijdens een training. Naast de 12 voorgeprogrammeerde trainingen, geldt dit ook voor de hartslag programma’s, het wattage programma en de meting van je lichaamsvet.

Je kunt je eigen gegevens in de programma’s zetten, voor een nog effectievere training. Stel je liever zelf de weerstanden in, kun je dit ook handmatig toepassen in de VirtuFit iConsole CTR 2.1 crosstrainer. Je gestelde doelen kun je volgen op het LCD scherm van de crosstrainer. Op het scherm kun je de tijd, snelheid, afstand en het geselecteerde programma aflezen.

Om programma’s te volgen, een hersteltest te doen voor je hartslag, of je hartslag te vernemen op het scherm, dien je je hartslag te laten meten. Dit kun je doen met de geïntegreerde hartslagsensoren op de handsteunen of met een bij te bestellen bluetooth borstband. Je hartslag verschijnt dan op het verlichte LCD display.

De CTR 2.1 crosstrainer beschikt ook over een iConsole. Dit houdt in dat er naast de standaardprogramma’s nog een heleboel extra mogelijkheden zijn. Via bluetooth, kun je je crosstrainer verbinden met je iPad, iPod, iPhone of android telefoon. Ontdek wat er allemaal mogelijk is, door de iConsole app te downloaden. De app bevat ook een google maps functie. Hiermee kun je lopen door de straten van Londen of in de bergen van de Alpen.

2. Crosstrainer Focus Fitness Fox 5 iPlus

crosstrainer

Deze crosstrainer is tot 150 kg belastbaar, beschikt over vele mogelijkheden en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De hoge kwaliteit is af te lezen aan het zware vliegwiel van 10 kg, de verstelbare voetpedalen, de in hoek verstelbare lengtepas, het zware gewicht van het apparaat en het hoogwaardig weerstandsysteem.

Als uniek kenmerk heeft de Fox 5 iPlus crosstrainer vernieuwde anti-slip handgrepen om meer verschillende spiergroepen in het bovenlichaam te trainen. De Fox 5 iPlus geeft je ook de mogelijkheid om de crosstrainer te koppelen aan een app op je telefoon of tablet, zodat je interactief kunt trainen.

Voordelen van de Crosstrainer Focus Fitness Fox 5 iPlus:

 • Beschikt over iPlus module die zorgt voor koppeling met telefoon of tablet via Bluetooth
 • Voetpedalen voorzien van Cushion Pad’s
 • Stabiel en geruisloos
 • Antislip handgrepen voor bovenlichaam
 • 14 trainingsprogramma’s
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Weergave van snelheid, tijd, afstand, snelheid, calorieën en hartslag

Door middel van de tablethouder kun je op je tablet een gewenst programma selecteren om deze vervolgens op de achtergrond te laten draaien. Tussendoor kun je gewoon je social media openen, TV kijken, internetten of iedere andere functie van je tablet gebruiken.

3. Crosstrainer Focus Fitness Senator

de beste crosstrainers

Deze crosstrainer is tot 150 kg belastbaar. Het display van de Senator Crosstrainer is subtiel en strak ontworpen. Zo kun je eenvoudig door de vele functies van deze crosstrainer scrollen met de eenvoudig te bedienen controller. Deze controller geeft je toegang tot 12 specifieke trainingsprogramma’s, 32 trainingslevels, persoonlijke te definiëren programma’s en toegang tot vele gegevens als afstand, snelheid, aantal verbrande calorieën, hartslag, wattage en nog veel meer.

De Focus Fitness Senator Crosstrainer biedt je verschillende handvatten bij het halen van je persoonlijke trainingsdoelen. Een voorbeeld hiervan zijn de trainingsprogramma’s op basis van je hartslag. Het voordeel van trainen op hartslag is, dat je altijd op de juiste belasting traint.

Kies simpelweg het hartslagprogramma in de trainingscomputer, voer je persoonlijke gegevens in en geef aan op welk percentage van je hartslag je wilt trainen. Door te trainen op basis van je hartslag, kun je veel nauwkeuriger werken aan je vetverbranding, conditieverbetering of het verbeteren van je uithoudingsvermogen.

Geef je doel voor je training aan en druk op start. De computer monitort vanaf dat moment continu je hartslag. Ga je gedurende je training boven de vooraf ingestelde bandbreedte, dan zal de weerstand afnemen. Is je hartslag te laag, dan zal de intensiteit toenemen. Zo train je altijd op exact het juiste niveau om je doel te behalen.

Voordelen van de Senator Crosstrainer:

 • Front driven: Natuurlijke loopbeweging
 • Stabiel en geruisloos
 • Hartslagfunctie- en programma
 • Wattageprogramma
 • Ergonomisch desing
 • 12 trainingsprogramma’s
 • Weergave van afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, hartslag, wattage, RPM, grafiek

4. Focus Fitness Fox 1 

focus fitness fox 1

De Focus Fitness Fox 1 het instapmodel van de crosstrainer-lijn van Focus Fitness. Hierdoor is de Fox 1 de ideale crosstrainer voor beginnende thuissporters die kennis willen maken met de crosstrainer. Deze crosstrainer is uitegerust met een vliegwiel van 6 kg waardoor je comfortabel kunt trainen.

Voordelen van de Fox 1:

 • Beschikt over trainingscomputer
 • Met tablethouder
 • 12 trainingsprogramma’s
 • Stabiel en geruisloos
 • Goede prijs-kwaliteit
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Weergave van snelheid, afstand, trainingstijd, afstand, calorieverbruik, hartslag

De Fox 1 is tot een lichaamsgewicht van 120 kg te belasten. Daarnaast beschikt de Fox 1 over een V-Belt, waardoor je stil kunt trainen zonder dat iemand anders daar last van heeft.

Focus crosstrainers

Er zijn meerdere merken crosstrainers op de markt. De populairste zijn de focus crosstrainers. De reden dat deze crosstrainers zo populair zijn, heeft niet alleen te maken met de verschillende varianten die er zijn, maar De Focus Fitness crosstrainers bevatten ook allemaal dubbele kogellagers. Dit zorgt voor een soepele en geruisloze trapbeweging.

Dit is vooral een voordeel als je ondertussen ook nog een filmpje wilt kijken terwijl je aan het trainen bent.

De beste crosstrainers

Het trainen met een crosstrainer biedt veel voordelen. Je traint je hele lichaam en kunt zelfs tijdens het trainen je favoriete serie of film kijken. Een crosstrainer is ideaal om af te vallen en sterker te worden.

De beste crosstrainers!

Klik hier voor de beste prijzen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.