De 5 beste hardloopjacks voor mannen

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
5 beste hardloopjacks

Na een goede duurloop van 15 kilometer komt Hans helemaal verregend thuis. Snel zet hij de douche aan en zodra deze op temperatuur is, springt hij eronder. Eerst even lekker warm worden.

Als Hans uit de douche komt en snel wat kleding aantrekt, pakt hij zijn laptop en gaat direct op zoek naar een hardloopjack. Hij wilt niet alleen een goed hardloopjack, maar gaat ook direct op zoek naar goede thermokleding.

Maar waar moet je bij het kopen van een hardloopjack nu op letten? En wat is dan de beste hardloopjack voor mannen? In dit blog gaan we deze vragen beantwoorden en kijken we naar de 5 beste hardloopjacks voor mannen!

Een hardloopjack kopen voor mannen

Hardloopjacks voor mannen heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Het belangrijkste bij het kopen van een goed hardloopjack is om te kijken waar je hem voor wilt gebruiken. Wil je een hardloopjack die alleen winddicht is of wil je er een die aan meer eisen voldoet, bijvoorbeeld extra warm en ook waterdicht?

Uiteraard moet een hardloopjack ook een goede pasvorm hebben en als je van plan bent om ook in het donker of met slecht weer te lopen, zullen reflecterende details noodzakelijk zijn.

Ben je op zoek naar een hardloopjack voor dames, lees dan het blog ‘De 5 beste hardloopjacks voor vrouwen.’

Goedkoop hardloopjack kopen

De prijs van een hardloopjack is niet alleen gebaseerd op het merk, maar voornamelijk op de (duurzame) materialen waarvan het hardloopjack gemaakt is. Deze materialen bepalen gelijk ook de mate van winddichtheid en waterdichtheid. Dat zijn gelijk ook de belangrijkste kenmerken van een goed hardloopjack.

Als je dus van plan bent om een heel goedkoop hardloopjack te kopen, ben je er dan wel van bewust dat de kans groot is dat hij geen of weinig water afstoot en dat de wind er makkelijk doorheen komt.

Waar moet je op letten als je een goed hardloopjack wilt kopen?

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken die de kwaliteit van een hardloopjack bepalen, namelijk:

  1. Ademend vermogen. Bij een hardloopjack is het heel belangrijk om te kijken naar het ademend vermogen. Zweet moet kunnen worden afgevoerd, anders koel je heel snel af en word je drijfnat. Het ademend vermogen wordt gemeten in gram (g) waterdamp die een vierkante meter stof van binnen naar buiten toe doorlaat binnen een tijdsbestek van 24 uur.

Bij een stof van 8K komt dat overeen met 8.000 gram. Hoe groter het getal, hoe groter het ademend vermogen van de stof.

2. Mate van winddichtheid. De winddichtheid wordt gemeten in CFM (Cubic Feet per Minute). Als deze waarde 0 is, dan is de stof volledig winddicht. Naarmate dit getal hoger wordt, neemt de winddichtheid af.

3. Mate van waterdichtheid. Hardloopjacks worden ook getest op waterdichtheid. In de omschrijving van het product wordt vervolgens aangegeven welke waterdichtheid het product heeft. Dit wordt aangegeven met de letter ‘K’.

Maar hoe wordt dan de waterdichtheid getest? Dit gebeurt d.m.v. een ‘waterkolom’. Dit is een buis (ook wel kolom) met een diameter van ongeveer 2,5 cm. Deze buis wordt op het materiaal geplaatst en hier wordt water in gegoten.


Dan wordt er vervolgens gekeken bij welke hoeveelheid water het materiaal begint te lekken. Bij een waterkolom van 10.000 mm wil dat dus zeggen dat het materiaal pas lekt wanneer het onder druk staat van 10 meter water. Hoe groter het getal, hoe groter de waterdichtheid van de stof. In de afbeelding hieronder zie je in welke mate een product ‘waterdicht’ of ‘waterafstotend’ is.

waterdichtheid
Mate van waterdichtheid

De 5 beste hardloopjacks voor mannen

Nu we weten wat de belangrijkste kenmerken zijn van een hardloopjack, kunnen we nu kijken naar welke hardloopjacks voor mannen het beste zijn. Denk er bij het kopen van een hardloopjack altijd aan voor welk doel je hem wilt gebruiken.

1. Adidas Marathon Jack

Adidas hardloopjacks
Adidas hardloopjack mannen

Het Adidas Marathon Jack voor heren is gemaakt met Primegreen, een reeks gerecyclede high-performance materialen. Het model heeft een hoog ademend vermogen en sluit mooi aan dankzij het trekkoord in de zoom. Dit goede hardloopjack heeft reflecterende details waardoor je ook in het donker opvalt en je trekt het hardloopjack makkelijk aan en uit met de lange rits.

Kenmerken en voordelen:

– Primegreen

– Opstaande kraag

– Voorzakken met rits

– Zweetbestendig zakje voor je mobiel – Materiaal: 100% gerecycled polyester

2. ASICS Accelerate Jack

ASICS Accelerate hardloopjacks
ASICS Accelerate Jack

Het ASICS Accelerate Jack voor heren is ontworpen om te hardlopen bij koel weer. Bij slecht zicht val je beter op dankzij de reflecterende details. Dit hardloopjack is de ideale basis voor in iedere hardloopgarderobe.

Kenmerken en voordelen:

– Reflecterende details

– Ontworpen om te hardlopen bij koel weer

3. ASICS Fujitrail Jack

ASICS Fujitrail Jack
ASICS Fujitrail Jack

Het ASICS Fujitrail Jacket voor heren beschermt je tegen de weersomstandigheden en bij goed weer houdt het hardloopjack van ASICS je koel en droog. Het hardloopjack is voorzien van mesh panelen, waardoor je lichaam op de juiste manier wordt geventileerd. De reflecterende elementen op het hardloopjack geven je extra zichtbaarheid waardoor je ook in het donker gezien wordt.

Kenmerken en voordelen:

– Reflecterende details

– Mesh panelen voor extra ventilatie

4. BJORNBORG BORG Wind Jacket

BJORNBORG Wind jacket
BJORNBORG Wind jacket

Trotseer de meest gure weersomstandigheden met dit BJORNBORG BORG Wind Jacket voor heren. Dit performance jack biedt optimale ventilatie dankzij het schouderstuk met mesh voering aan de achterkant.

Waardevolle spullen neem je mee in de borstzak met ritssluiting en je personaliseert de pasvorm met het trekkoord aan de zoom en rond de capuchon.

Kenmerken en voordelen:

– Optimale ventilatie dankzij het schouderstuk met mesh voering aan de achterkant

– Borstzak met ritssluiting

– Trekkoord aan de zoom en rond de capuchon

5. Odlo Zeroweight Warm Jacket

Odlo hardloopjack mannen
Odlo hardloopjack mannen

Het ODLO Zeroweight Warm Jacket voor heren is licht van gewicht, winddicht en heeft een hoog ademend vermogen. Je loopt met maximale bewegingsvrijheid en de reflecterende details laten je beter opvallen tijdens runs in de schemering of het donker.

Kenmerken en voordelen:

– Drielaags superlichte soft shell stof

– Winddicht en licht van gewicht

– Reflecterende details

– Materiaal: 100% polyester

De beste hardloopjacks voor mannen

Zoals eerder vermeld is het belangrijk om te kijken voor welk doel je een hardloopjack wilt gebruiken. Ook is het verstandig om te kijken wanneer je van plan bent om een hardloopjasje te dragen.

Ben je iemand die ook regelmatig ’s avonds en/of met slecht weer loopt, kijk dan goed of een hardloopjasje ook reflecterende banden of details heeft. Daarnaast is het altijd verstandig om met verschillende lagen kleding te lopen bij wat kouder weer i.p.v. één hardloopjack of vest.

Alle lagen moeten een goed ademend vermogen hebben waardoor zweet makkelijk afgevoerd kan worden naar buiten toe, zodat je niet volledig afkoelt. Dit is vooral belangrijk bij het lopen van grotere afstanden, zoals een marathon. Uiteraard is alleen de beste hardloopkleding niet voldoende voor het uit kunnen lopen van een marathon. Voor tips, lees het blog ‘Een marathon lopen? De 10 beste tips.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.