De 5 beste loopbanden

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
loopband vrouw

Als ik naar buiten kijk, zie ik dat het met bakken uit de hemel komt. Als ik vervolgens de app buienradar check, zie ik dat het voorlopig ook niet gaat stoppen met regenen. Ook geeft hij aan dat het kwik vandaag niet boven de 3 graden gaat komen. Dat wordt de loopband!

Een loopband kopen is misschien wel de beste beslissing geweest in het afgelopen jaar. Je bent niet afhankelijk van het weer en het lopen op een loopband is daarnaast minder belastend dan lopen op de weg. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een loopband?

Er is ongelooflijk veel keus en de prijzen variëren flink. In dit blog gaan we kijken naar de aspecten waarop je moet letten bij de aanschaf van een loopband. Hierdoor kun je de beste keuze maken en jarenlang genieten van de voordelen van een goede loopband.   

Inhoudsopgave

Waarom een loopband?

Trainen op een loopband heeft een aantal grote voordelen. Hieronder sommen we er een aantal op:

  • Niet afhankelijk van het weer. Hierdoor zal een sessie op de loopband ook altijd lichter voelen omdat je geen last hebt van wind of regen.
  • Je kunt heel gericht trainen. Je stelt de loopband in op een bepaald aantal kilometer per uur. Hierdoor kun je een bepaald tempo heel constant lopen. Ook de versnellingen kun je heel gericht uitvoeren, wat ideaal is voor intervaltrainingen.
  • Een loopband kun je overal plaatsen. Hierdoor kun je zelfs voor de televisie lopen en heb je niet eens door dat je er al een aantal kilometer op hebt zitten.
  • Het lopen op een loopband is minder belastend. De klappen die je maakt zijn een stuk zachter dan bij het lopen op de weg.
  • Je kunt je tijdens het hardlopen op een loopband goed focussen. Dat komt omdat je niet op het verkeer hoeft te letten of stoplichten die op rood staan.
  • Je kunt direct stoppen wanneer jij dat wilt. Heb je een keer een mindere dag en gaat het niet zoals je wilt, kun je de loopband uitzetten en hoef je niet eerst nog een heel stuk terug naar huis te wandelen.
  • Je kunt een loopband perfect combineren met krachttraining. Je kunt je warming-up op een loopband uitvoeren en vervolgens een aantal krachtoefeningen doen. Of je combineert het lopen op een loopband met krachtoefeningen. Twee minuten lopen, twee minuten kracht, twee minuten lopen, twee minuten kracht, enz. Hierdoor kun je ideaal afvallen en sterker worden.

Lees voor de beste krachtoefeningen voor thuis ook het blog ‘Thuis fit worden. De beste fitnessoefeningen voor thuis.’

Welke loopband kopen voor thuis?

We hebben gelezen dat een loopband veel voordelen met zich meebrengt. Maar het kopen van een loopband is lastig omdat er ongelooflijk veel keus is en de prijzen behoorlijk variëren. Daarom is het belangrijk dat je eerst voor jezelf gaat bepalen welke doelen je met een loopband wilt bereiken.

Ben je van plan om ook intervaltrainingen op de loopband te doen, dan is het verstandig om te kijken naar loopbanden die minimaal 16-18 kilometer per uur kunnen, of misschien zelfs harder. Ben je ziezo een loper die ook met duurlopen al behoorlijke snelheden haalt, is de maximale snelheid van een loopband het eerste dat je moet bekijken.

Wil je daarnaast ook hoogtemeters trainen of gewoon zwaarder trainen, moet je gaan kijken naar loopbanden die je automatisch kunt verstellen met een bepaalde hellingshoek. Ook hier zit namelijk veel verschil in. De maximale helling voor de meeste loopbanden ligt gemiddeld zo rond de 15%.

Tevens is het belangrijk om te kijken waar je de loopband wilt plaatsen en/of je gebruik wilt maken van een loopband die je in kunt klappen. Zo bespaar je veel ruimte op het moment dat je de loopband niet gebruikt.  

Welke loopband om te wandelen?

Tegenwoordig zijn er ook loopbanden die ontwikkeld zijn om alleen op te wandelen. Deze loopbanden gaan vaak niet harder dan 6 km/h. Ideaal om tijdens het thuis werken te doen of als het slecht weer is en je wel een wandeling wilt maken.

Het voordeel van deze loopbanden is dat ze vaak klein zijn en weinig ruimte innemen. Daarnaast zijn er ook modellen die je dusdanig kunt inklappen dat ze bijna helemaal geen ruimte innemen. Je kunt deze loopband neerzetten waar je maar wilt, dus ook lekker voor de televisie. Zo kun je tegelijkertijd je favoriete serie bekijken en calorieën verbranden!

De 5 beste loopbanden

Dan wordt het nu tijd om te kijken naar de beste loopbanden die er tegenwoordig op de markt zijn. We kijken hierbij naar de prijs-kwaliteitverhouding, het maximale aantal km/h, of je de loopband kunt inklappen en de maximale hellingshoek. Hieronder de 5 beste loopbanden in willekeurige volgorde.

1. Sportstech F31

beste loopbanden

Deze inklapbare loopband heeft een 5,5-inch LCD-scherm met 12 trainingsprogramma’s en verschillende multimediafuncties. Met de fitness-app (Kinomap) voor zowel Android- en Apple-toestellen is het mogelijk om een leuke work-out uit te voeren.

De loopband kan ingesteld worden tot 16 km/h en heeft een automatische maximale hellingshoek tot 15%. Daarnaast heeft deze loopband een onderhoudsarm automatisch smeersysteem voor een zorgeloos gebruik. Opvouwbaar loopvlak voor compacte opslag.   

2. Focus Fitness Jet 9

beste loopband

Deze loopband heeft een Bluetooth ontvanger waarmee je draadloos een tablet of smartphone kunt verbinden met de Loopband. Door het koppelen kun je de loopband besturen via je smartphone of tablet.

Met één van de trainingsapps, die gratis te downloaden zijn, is het mogelijk om overal ter wereld te trainen vanuit huis. De app maakt verbinding via Google Maps, waarbij je zelf de route bepaalt die je wilt afleggen. Denk bijvoorbeeld aan de marathon van New York, Rotterdam of een rondje in je eigen woonplaats.

De loopband beschikt over 25 voorgeprogrammeerde programma’s om je trainingsmogelijkheden verder te vergroten. De loopband kan ingesteld worden tot 20 km/h en heeft 15 hellingshoek niveaus.

3. Focus Fitness Senator iPlus

beste loopbanden

Deze loopband is voorzien van de iPlus module. Dit betekent dat de loopband gekoppeld kan worden aan een tablet of smartphone door middel van Bluetooth. De loopband beschikt over 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Deze programma’s variëren van intervalprogramma’s, hellingprogramma’s, programma’s met verschillende snelheden tot programma’s op basis van je hartslag. Deze loopband beschikt ook over een MP3 aansluiting welke is aangesloten op twee geïntegreerde speakers. Op deze manier kun je genieten van je favoriete muziek vanaf je eigen smartphone of tablet, zonder dat je gebruik hoeft te maken van oordopjes.

In het display is ook een ventilatiesysteem geïntegreerd zodat je bij een intensieve training ook van een beetje verkoeling kunt genieten. De loopband kan ingesteld worden tot 22 km/h en heeft 16 hellingshoek niveaus.

4. ProForm Power 995i

loopband

De loopband met tablethouder en ventilator beschikt over 30 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Wat uniek is aan deze loopband is dat hij gebruik maakt van drie verschillende trainingszones, de Endurance zone, Tempo zone en Peak zone.

In de Endurance zone kun je lang en rustig blijven lopen. Dit is perfect om op een subtiele manier jouw conditie op te bouwen. In de Tempo zone ren je al meer op tempo zoals de naam al zegt. Hier ga je dus meer in op het verbeteren van je conditie op snelheid. In de laatste zone, de Peak zone, ga je je maximale cardio prestaties verbeteren door bijvoorbeeld korte intensieve trainingen zoals een intervaltraining. Hiermee verbeter je je conditie en verbrand je calorieën waardoor je zeer efficiënt afvalt.

De loopband kan ingesteld worden tot 22 km/h en heeft een maximale hellingshoek van 12%.

5. Sole Fitness F63

beste loopband

Deze loopband beschikt over een fitness app welke je kunt verbinden aan je fitnessapparaat. Via bluetooth maak je connectie tussen het apparaat en je tablet of smartphone waarna je vervolgens op het scherm alle trainingsinformatie kunt bekijken in drie verschillende weergaven.

Na je training worden je gegevens geüpload naar je persoonlijke pagina. Zodoende kun je nauwlettend je voortgang in de gaten houden.

Naast alle relevante trainingsinformatie kun je tijdens je work-out genieten van je favoriete films en series. Daarnaast kan de Sole Fitness F63 direct gekoppeld worden met Kinomap en Zwift. Via de Sole Fitness App kunnen je trainingsgegevens opgeslagen worden bij andere apps, zoals:
Strava
Fitbit
Health
MapMyFitness

De loopband beschikt over 10 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Zo kun je o.a. een keuze maken uit de volgende doelstellingen:
Fat Burn (stimuleren van je vetverbranding)
Cardio (verbeteren van je uithoudingsvermogen)
Strenght (verstevigen en versterken van de spieren)

De loopband kan ingesteld worden tot 18 km/h en heeft 15 hellingshoek niveaus.

De beste loopbanden

Bij de aanschaf van een loopband is het belangrijk om te kijken voor welke doelen je deze wilt gebruiken. Hiermee voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt en teveel geld uitgeeft voor opties die je toch niet gaat gebruiken.

Alles wat met hardlopen te maken heeft, kun je HIER vinden!

De beste loopbanden!

Klik hier voor de beste prijzen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.