De 7 beste roeitrainers

Thuis trainen

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
roeitrainers

Als ik na 20 minuten klaar ben met mijn roeitraining, besluit ik nog even aan de slag te gaan met wat krachtoefeningen. Ik zit nog in mijn vetverbranding en heb nog wel eventjes tijd voor een aantal oefeningen. Zo ben ik niet alleen vet aan het verbranden, ik word ook nog sterker binnen één sportsessie.

Een roeitrainer is een ideale aanvulling op een home gym. Tegenwoordig kun je voor een heel schappelijke prijs een goede roeitrainer kopen waarmee je jouw doelen allemaal kunt behalen. Bij het kopen van een goede roeitrainer is het wel heel belangrijk om te kijken welke doelen je ermee wilt bereiken. Zo voorkom je dat je teveel betaalt voor een roeitrainer met veel opties die je toch niet gaat gebruiken.

In dit blog gaan we kijken naar de aspecten waarop je moet letten bij de aanschaf van een roeitrainer. Hierdoor kun je de beste keuze maken en jarenlang genieten van de voordelen van een goede roeitrainer. Wat zijn de 7 beste roeitrainers?

Waarom een roeitrainer?

Het trainen met een roeitrainer (roeimachine) brengt vele voordelen met zich mee. Hieronder een kleine opsomming:

 • Je traint je hele lichaam. De roeibeweging is een bewegingsvorm die uit meerdere fases bestaat. In elke fase worden er weer andere spieren aangesproken.
 • Je bent niet afhankelijk van het weer.
 • Een roeitrainer kun je overal plaatsen. Hierdoor kun je zelfs voor de televisie roeien en heb je niet eens door dat je er al een aantal mijl of kilometer op hebt zitten.
 • Je kunt een roeitrainer perfect combineren met krachttraining. Zo kun je de warming-up op een roeitrainer uitvoeren en vervolgens een aantal krachtoefeningen doen. Je kunt ook starten met krachtoefeningen en de roeitrainer als cooling-down gebruiken. Of je combineert het roeien met krachtoefeningen. Drie minuten roeien, drie minuten kracht, drie minuten roeien, drie minuten kracht, enz. Hierdoor kun je ideaal afvallen en sterker worden.
 • Een roeitrainer is ideaal om af te vallen. Bij het trainen met een roeitrainer kom je makkelijk in de vetverbranding en kun je daar ook makkelijk lange tijd verblijven.
 • Geen schokbelasting op je gewrichten.

Wil je de roeitrainer gebruiken in combinatie met krachtoefeningen thuis, lees dan ook het blog ‘De beste fitnessmaterialen voor thuis.’

Is een roeitrainer goed om af te vallen?

Een roeitrainer is ideaal om af te vallen. Dat komt doordat je snel in de vetverbranding komt en daar ook lange tijd kunt verblijven. Dat heeft te maken met de verschillende hartslagzones. De beste hartslag voor vet verbranden is 60 tot 70% van je maximale hartslag. Je kunt daarbij nog ongestoord praten maar je merkt wel dat je hartslag iets versneld is.

Dat is dus het grote voordeel van het trainen met een roeitrainer. Bij andere apparaten ga je al snel boven de ideale hartslagzone om vet te verbranden waardoor je minder effectief bezig bent, terwijl de training een stuk zwaarder is.

roeitrainer om af te vallen

Roeitrainer of crosstrainer

Of je nu gaat voor een roeitrainer of een crosstrainer, ze bieden allebei veel dezelfde voordelen. Zo zijn beide apparaten ideaal om mee af te vallen. Het is namelijk relatief eenvoudig om in de vetverbranding te blijven. Ook zijn beide apparaten zeer geschikt om te werken aan je uithoudingsvermogen. Daarnaast heb je bij allebei de apparaten geen last van slecht weer, aangezien je ze kan plaatsen waar je maar wilt. Zo kun je zelfs tijdens een workout een film kijken.

De keuze voor een roeitrainer of crosstrainer hangt dus voornamelijk af van jouw voorkeuren. De houding die je moet aannemen bij een roeitrainer of een crosstrainer verschilt namelijk behoorlijk. Heb je liever een zittende houding of een staande houding? Daarnaast zal je bij het trainen met een roeitrainer meer kracht moeten uitoefenen, voornamelijk uit je bovenlichaam. Dit is bij een crosstrainer veel minder het geval.

Welke roeitrainer kopen voor thuis?

We hebben gelezen dat een roeitrainer veel voordelen met zich meebrengt. Maar het kopen van een goede roeitrainer is lastig omdat er ongelooflijk veel keus is en de prijzen behoorlijk variëren. Daarom is het belangrijk dat je eerst voor jezelf gaat bepalen welke doelen je met een roeitrainer wilt bereiken. Dan voorkom je dat je teveel betaalt voor een roeitrainer met veel opties die je toch niet gaat gebruiken.

De 7 beste roeitrainers

Dan wordt het nu tijd om te kijken naar de beste roeitrainers die er tegenwoordig op de markt zijn. We kijken hierbij uiteraard naar de prijs-kwaliteitverhouding, de functies van het roeiapparaat (roeimachine) en het aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hieronder de 7 beste roeitrainers in willekeurige volgorde.

1. VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer

beste roeitrainers

De VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer is een air rower. In dit geval betekent dit dat je traint op basis van luchtweerstand in combinatie met magneetweerstand. De weerstand van de roeitrainer is in te stellen op 16 weerstandsniveaus.

De roeitrainer met LCD-scherm beschikt over 22 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, waarmee deze dus ongelooflijk veelzijdig is. Het is mogelijk om te trainen met de app FitShow. Plaats je tablet of smartphone in de tablethouder en maak connectie via Bluetooth met je fitnessapparaat. Vervolgens haalt Fitshow de bediening van je roeitrainer naar het touchscreen van je mobiel of tablet. Hiermee behoort deze roeitrainer tot één van de beste roeitrainers van dit moment.

Trainingsresultaten worden automatisch opgeslagen zodat je vooruitgang zichtbaar is. Zo stel je persoonlijke doelen op of maak je een passend trainingsplan. Het is daarnaast ook mogelijk om zelfgekozen routes over een plattegrond te roeien of gebruik te maken van het realistische Street View voor een levensechte roeitraining.

De roeitrainer is geschikt voor mensen tot 200 cm en 135 kg.

2. Roeitrainer Focus Fitness Row 3

beste roeitrainers

Het magnetisch weerstandsysteem zorgt voor een nauwkeurige roeibeleving. Daarnaast train je geheel geruisloos en is de roeitrainer onderhoudsvrij. Deze roeitrainer met LCD-scherm beschikt over 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en heeft hartslagsensoren op de handvatten.

Je kunt ook gebruik maken van de race modus. Hiermee neem je het direct op tegen de computer. Het ergonomische zitvlak rolt over de gelagerde rails en is eenvoudig op te klappen. Mede hierdoor kun je de roeitrainer eenvoudig verplaatsen of opbergen.  

De Focus Fitness Row 3 wordt geheel elektronisch aangestuurd. Het grote voordeel hiervan is dat de weerstand automatisch aangepast wordt tijdens je training. Anders dan bij manuele roeitrainers hoef je de training niet te stoppen om van weerstand te wisselen.

De roeitrainer is geschikt voor mensen tot 190 cm en tot 120 kg.

3. Virtufit Ergometer

roeitrainer

Bij iedere slag met deze roeitrainer beweeg je zowel naar achter als omhoog. Je voeten blijven onder de rest van je lichaam en hierdoor blijf je in een natuurlijk ergonomische houding. Deze beweging wordt perfect ondersteund door de VirtuFit Roeitrainer.

Op de rails zit een voorgevormde, comfortabele zitting gemaakt van polyurethaan schuim (ook wel PU foam genoemd). Dit soort PU Foam is zacht en stevig. De roeitrainer met LCD-scherm  beschikt over 34 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Daarmee is deze roeitrainer extreem veelzijdig en kan er alles mee getraind worden.

Met de 16 verschillende niveaus van het magnetische weerstandssysteem kies je de uitdaging die bij je past. Dit weerstandssysteem is bijna geluidloos en daardoor ideaal geschikt voor een flatwoning of tussenwoning.

De roeitrainer is belastbaar tot 150 kg.

4. Tunturi Cardio Fit R20

roeitrainer

Dit is de goedkoopste roeitrainer die op de markt is en nog redelijk wat functionaliteiten heeft. Daarom kon deze roeitrainer niet in dit rijtje ontbreken. Want de prijs-kwaliteitverhouding is perfect. Hieronder een overzicht van de specificaties:

Overzicht specificaties:

 • Afmetingen uitgeklapt trainer L: 174cm x B: 38cm x H: 54cm
 • Afmetingen opgeklapte trainer L: 100cm x B: 38cm x H: 99cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 110 kg
 • Handmatig te bedienen elastomeer
 • Weergave van snelheid, tijd, afstand, calorieën en hartslag
 • 4 weerstandniveaus, aan te passen met verstelknop
 • 1 programma
 • Lcd-display (2xAA batterijen) 80x42mm
 • Antislip pedalen met verstelbare riemen
 • Ergonomisch gevormd zitting
 • Aluminium rails
 • Weerstandsysteem: Handmatig te bedienen elastometer
 • Transportwielen aan de voorzijde
 • Gewicht 15 kg

5. VirtuFit Row 600i

beste roeitrainer

Door gebruik te maken van deze roeitrainer verbeter je de conditie, verbrand je calorieën, wordt je fitter, krijg je meer energie en versterk je de kern spieren die je lichaamshouding bepalen waarmee je op de lange termijn rugklachten voorkomt.

De magnetische weerstand van deze roeitrainer kan handmatig in 16 niveaus worden aangepast. Dit systeem biedt je zeer natuurlijke roeibewegingen waardoor het roeien aangenaam is en het beschermt je gewrichten. Het magnetische remsysteem is stil en onderhoudsvrij aangezien er geen contact plaats vind tussen het vliegwiel en het remsysteem.

Het verlichte LCD scherm van de VirtuFit Row 600i heeft een verstelbare hoek zodat je altijd goed zicht hebt op de trainingsgegevens. Daarnaast maakt de extra lange rails deze roeitrainer geschikt voor gebruikers tot 1,95 meter en heeft deze roeier een belastbaar gewicht tot 130 kg.

Vlak onder het console zit een tablethouder. Zo kun je, via Bluetooth, je favoriete fitness apps op je VirtuFit Row 600i roeitrainer gebruiken. De Kinomap app geeft je een uiterst realistische live-ervaring van bestaande en zelfgekozen routes. Er zijn trainingsvideo’s met verschillende moeilijkheidsgraden. Deze fantastische live-ervaring zorgt ervoor dat deze roeitrainer niet alleen heel populair is, maar ook tot één van de beste roeitrainers van dit moment behoort.

Probeer de doelsnelheid van de video bij te houden of gebruik de multiplayer mode om wedstrijden te houden met je vrienden. Op je scherm zie je hoe ver je bent in je video en welke afstand je nog af moet leggen. Kinomap koppel je ook gemakkelijk aan je favoriete trainingsapps, zoals Strava en Runkeeper. Zo leg je al je trainingen in één overzicht vast.

6. MAXXUS Roeimachine Oxford AXR

roeitrainer

Je hebt slechts één apparaat nodig voor kracht- en duurtraining en dat is deze roeitrainer. Het grote en zeer goed afleesbare LCD-scherm van de OFORD AXR informeert de gebruiker constant over:

 • Trainingstijd
 • Tijd op 500 meter
 • Trainingsroute
 • Roeibewegingen per minuut
 • Totaal roeispanen
 • Calorieverbruik
 • Trekkracht per trek in kg
 • Wattage
 • Hartslag

De  geïntegreerde POLAR-hartslagontvanger maakt in combinatie met een POLAR-borstband met zender (* niet inbegrepen) een ECG-nauwkeurige meting van de hartslag mogelijk.

Voor roeiers is water hun element. Met de MAXXUS OXFORD AXR haal je dit realistische roeigevoel in huis. De hoogwaardige, onbreekbare watertank maakt dit mogelijk. Tot 6 verschillende vulniveaus, die de gebruiker met het meegeleverde pompsysteem snel en eenvoudig kan wisselen, maken een permanente aanpassing van de basisweerstand mogelijk. Het is niet nodig om de moeilijkheidsgraad handmatig aan te passen tijdens de training, zoals bekend is van eenvoudige roeimachines. De gebruiker bepaalt de huidige weerstand door middel van zijn of haar kracht.

7. Roeitrainer Focus Fitness Row 2

roeitrainer focus fitness row 2

Deze Row 2 roeitrainer (model 2019) van Focus Fitness is voorzien van een stijlvol design en sterk frame dat voldoende uitdaging biedt voor iedereen. Door de V-belt aandrijving is de Row 2 tijdens gebruik fluisterstil en na training kan hij eenvoudig worden opgeklapt en worden weggerold. De fitnessapparaten van Focus Fitnes staan bekend om de goede prijs/kwaliteit verhoudingen en deze Row 2 is hier een perfect voorbeeld van.

Hierdoor behoort de Focus Fitness Row 2 tot één van de beste roeitrainers en is daardoor zeer populair. Kortom, deze roeitrainer is een perfect apparaat voor de thuissporter!

Overzicht specificaties:

 • Softgrip handvatten
 • Verstelbare voetpedalen
 • 8 weerstandsniveaus
 • Opklapbaar design
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Weergave van afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, wattage

Manueel weerstandsysteem

Focus Fitness heeft de Row 2 uitgerust met maar liefst 8 weerstandniveaus. Deze niveaus kun je handmatig tijdens je training verstellen door middel van de draaiknop. Dankzij het eenvoudig te bedienen systeem geniet je zonder een moeilijk te bedienen trainingscomputer van een fullbody work-out.

Roeitrainer schema

Goede roeitrainers hebben meerdere voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hierdoor kun je roeitrainer oefeningen uitvoeren op jouw niveau om jouw doelen te behalen. Zo zijn er trainingsprogramma’s die speciaal ontworpen zijn om vet te verbranden of te werken aan je uithoudingsvermogen. Om echt heel gericht op jouw niveau te trainen is een roeitrainer met hartslagmeting (via hartslagsensoren op de handvatten) aan te raden. De roeitrainer focus fitness row 3 is hier een voorbeeld van.

Het trainen met een roeitrainer is ook ideaal te combineren met krachttraining. Hiermee werk je aan zowel je uithoudingsvermogen en kracht. Door na een work-out op de roeitrainer nog even aan de slag te gaan met enkele dumbbell oefeningen of kettlebell oefeningen kun je daarmee je vetverbranding nog extra stimuleren. Lees hier meer over in het blog ‘De beste oefeningen met kettlebells.’

De beste roeitrainers

Een roeitrainer is een ideale aanvulling op een home gym. Tegenwoordig kun je voor een normale prijs een goede roeitrainer kopen waarmee je jouw doelen allemaal kunt behalen. Bij de aanschaf van een roeitrainer is het belangrijk om te kijken voor welke doelen je deze wilt gaan gebruiken. Hiermee voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt en teveel geld uitgeeft voor opties die je uiteindelijk toch niet gaat gebruiken.

De beste roeitrainers!

Klik hier voor de beste prijzen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.