De beste activity trackers voor kinderen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Een activity tracker voor kinderen, ook wel fitness tracker genoemd, wordt steeds populairder. Door gebruik te maken van een activity tracker wordt een kind gemotiveerd om meer te gaan bewegen. Want kinderen spelen steeds minder buiten, doordat ze vaak achter een IPad of ander schermpje vastgeplakt zitten.

Door kinderen te motiveren om te blijven bewegen blijven ze gezond en vitaal. Maar hoe kun je ze nou het beste in beweging krijgen? Met een activity tracker! Met sommige activity trackers is het zelfs mogelijk om virtuele medailles te verdienen bij het behalen van een doel. Hoe leuk is dat?!

Dit maakt een fitnesstracker voor kinderen erg geliefd. Trackers, horloges en armbanden zorgen er  spelenderwijs voor dat kinderen meer bewegen. Fitnesshorloges voor kinderen zijn er in veel soorten en maten.

In dit blog gaan we kijken naar de voordelen van een activity tracker voor een kind en waar je op moet letten bij het aanschaffen daarvan. Daarnaast gaan we kijken naar de beste activity trackers voor kinderen!

Inhoudsopgave

Waarom een activity tracker voor je kind?

Een activity tracker is een leuke en speelse manier om kinderen te motiveren hun dagelijkse aanbevolen bewegingsdoel te halen. Activiteit registratie, slaapherkenning en motiverende uitdagingen helpen je om samen met het hele gezin op een leuke manier gezonde gewoonten te ontwikkelen.

Ook voor de ouders zitten er veel voordelen aan. Beheer en bekijk activiteiten, verantwoordelijkheden, slaap, taakgegevens en meer. Zo kun je met de hele familie een stappenuitdaging opstellen, taken toewijzen en beloningen geven in de vorm van virtuele munten.

Er zijn activity trackers waarbij vrienden en familie met elkaar kunnen connecten via een app. Deel stappendoelen, doe wedstrijdjes en activeer uitdagingen voor actieve minuten. En dat gemakkelijk via één app. Dit maakt bewegen niet alleen gezond, maar vooral ook erg leuk! De beste activity trackers hebben veel functies waardoor uw kind zeker uitgedaagd wordt!

Ben je op zoek naar sporthorloges voor volwassenen, lees dan het blog ‘Sporthorloge kopen? De 5 beste sporthorloges.’

Waar moet je op letten bij een goede activity tracker voor een kind?

Net als met andere sporthorloges, heeft elke activity tracker zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Om je een beetje te helpen, zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een goede activity tracker voor kinderen?

Welke functies heeft het horloge allemaal? Kijk vooral welke functies je absoluut wilt hebben. Vaak heeft een activity tracker heel veel functies, maar misschien wil je die niet allemaal gebruiken. En je betaalt er wel voor! Dus kijk naar de minimale eisen waar het horloge aan moet voldoen.

Vind je bijvoorbeeld een stappenteller en een slaapteller handig, kijk dan goed naar de specificaties want niet elk horloge heeft deze functies.

Wat wil je eraan uitgeven? Zoals net vermeld hebben veel activity trackers tientallen functies, maar die zijn natuurlijk ook een stuk duurder. Bepaal dus welk bedrag je er maximaal aan uit wilt geven en welke functies het horloge moet hebben.

Batterijduur: Er zijn een aantal activity trackers die bijna dagelijks moeten worden opgeladen. Vind je dit een heel gedoe, zorg er dan voor dat je er een aanschaft waarmee je meerdere dagen kunt doen voordat deze moet worden opgeladen. De beste activity trackers voor kinderen hebben een lange batterijduur.

Leeftijd: Veel activity trackers voor kids zijn al geschikt vanaf de leeftijd van 4 jaar. Maar er zijn ook activity trackers waarbij je minimaal 6 jaar moet zijn. Kijk hier dus goed naar! Bij elk horloge staan de aanbevolen leeftijden vermeld.

Duurzaamheid: We weten allemaal hoe kinderen met hun spullen om kunnen gaan. Het is daarom belangrijk om een activity tracker van duurzame kwaliteit uit te zoeken.

De beste activity trackers voor kids

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een goede activity tracker, gaan we nu de beste activity trackers voor kinderen onder de loep nemen.

1. Fitbit Ace 3 Kids

activity tracker voor kinderen

Een leuke manier om kinderen in beweging te brengen, is door ze gebruik te laten maken van de nieuwe Fitbit Ace 3 activity tracker. Dit sporthorloge is met recht een van de beste activity trackers voor kinderen. De Ace 3 maakt bewegen op een spelende wijs weer leuk!

Activiteit registratie, slaapherkenning en motiverende uitdagingen helpen je om samen met het hele gezin op een leuke manier gezonde gewoonten te ontwikkelen. Laat kinderen volop bewegen zonder telkens op te hoeven laden met een batterijduur van tot wel 8 dagen.

Doordat geanimeerde wijzerplaten groeien en veranderen naarmate kinderen meer bewegen, motiveert dit op een speelse manier kinderen om lekker te blijven bewegen. De wijzerplaten werken met personages die veranderen en groeien naarmate kinderen dichter bij hun doel van die dag komen.

Zie hoe hun doelen een vlucht nemen met Rocky de raket of geef hun dag een magisch tintje met een eenhoorn en meer. Kinderen kunnen andere gezinsleden uitdagen om te kijken wie de meeste stappen zet en berichten of high fives sturen via de Fitbit app.

Kinderen verdienen virtuele badges en worden beloond wanneer ze hun doelen bereiken. De Fitbit Ace 3 is verkrijgbaar in de kleuren zwart/sportief rood en kosmosblauw/astrogroen, verder beschikt de Ace 3 over een kleurrijke, verhoogde rand beschermt het display tegen botsen en stoten.

2. Garmin Vívofit Junior 3 Activity Tracker

fitnesstracker voor kinderen

Het avontuur wacht op de kinderen met de Vivofit junior 3 activity tracker. De kindvriendelijke activity tracker met kleurrijk display en ontwerp en unieke weergaveopties heeft een door de gebruiker vervangbare batterij met een batterijduur van maximaal 1 jaar.

Motiveer kinderen om in beweging te blijven met nieuwe getimede activiteiten en daag zelf vrienden uit. Voor noodgevallen is het mogelijk om snel het telefoonnummer van uw kind te raadplegen op vívofit jr. 3.

Eigenschappen van de Vivofit Junior 3:

 • Waterproof bandje
 • Vervangbare batterij die +/- 1jaar meegaat
 • Opladen is niet nodig
 • App voor ouders (taken beheren, beloningen uitdelen)
 • Telt stappen, legt slaaptijd en dagelijks aanbevolen activiteit vast
 • Optie voor herinneringen en taken-timers
 • In geval van nood contacten instellen (ICE-contacten)
 • Verdien games door te bewegen

Iedere dag gaan kinderen steeds meer avonturen aan na het behalen van de activiteit doelen. Door minimaal 60 minuten te bewegen ontgrendelen ze nieuwe spelelementen. Het thema van de tracker bevat bijbehorende games die kinderen via de mobiele app kunnen spelen. Hoe vaker kinderen het activiteit doel behalen, hoe meer zij van het spel te zien krijgen.

Voordelen Vivofit activity tracker

Nooit meer iets vergeten

Herinneringen en takentimers laten kinderen hun taken bijhouden, zoals huiswerk en tandenpoetsen. Herinneringen kunnen wekelijks of dagelijks worden herhaald.

App voor de ouders

Ook voor de ouders zitten er veel voordelen aan de mobiele app! Beheer en bekijk activiteiten, verantwoordelijkheden, slaap en meer. Zo kun je met de hele familie een stappenuitdaging opstellen, taken toewijzen en beloningen geven in de vorm van virtuele munten.

Vrienden en gezinnen kunnen met elkaar connecten via de Vivofit jr. app. Deel stappendoelen, doe wedstrijdjes en activeer uitdagingen. En dat gemakkelijk via één app.

Wedstrijdje doen?!

Kids strijden tegen elkaar met Toe-to-Toe stappenuitdagingen. Zo kunnen vriendjes het tegen elkaar opnemen en persoonlijke records verbreken. Installeer als ouder ook de Toe-to-Toe Connect IQ™ app en daag je kind uit in een stappenwedstrijd. Beweging gegarandeerd!

Bestemd tegen avontuur

Van het schoolplein tot het voetbalveld of het zwembad: deze duurzame activity tracker kan ieder avontuur aan. De bandjes zijn rekbaar (147mm) of verstelbaar met gespsluiting (130-175mm). Zo blijft hij altijd stevig om de pols zitten, wat er ook gebeurt.

Geen zorgen over de batterij

Er zijn genoeg zaken waar je op moet letten met een kind, dus geen extra zorgen met de Vivofit Junior 3. De activity tracker voor kinderen bevat namelijk een vervangbare batterij die ongeveer een jaar meegaat, wat betekent dat je hem nooit hoeft op te laden!

3. West Watch – Model Stone

activity tracker kinderen

Het assortiment van de West Watches is uitgebreid met de nieuwe Activity Tracker Model Stone voor kinderen. Dit lichtgewicht sporthorloge dat om een kinder pols past met stappenteller en calorie meting is een volwaardig activiteit tracker en smartwatch ineen.

Een ingebouwde activity tracker is voor het meten van je dagelijkse activiteiten en slaapritme om het beste uit jezelf te halen. Deze activity tracker geeft daarnaast de tijd en datum weer en is te bedienen op een mobiele telefoon.

Het formaat van het horloge zorgt ervoor dat hij al te dragen is vanaf een leeftijd van ongeveer 7-8 jaar.

4. Garmin Vívofit Junior 2

fitnesstracker kinderen

De Garmin Vivofit Junior 2 is dé activity tracker die kinderen vol enthousiasme hun activiteiten en taken laat uitvoeren. De Vivofit Junior 2 motiveert kinderen om doelstellingen te behalen, want bij het behalen ontgrendelen ze avonturen van hun favoriete held(in) in de speciaal ontwikkelde app.

De activity tracker telt stappen en houdt slaap bij, maar bied ook toffe games en badges aan. Met de Vivofit Junior 2 leren kinderen hoe leuk en lonend bewegen is en huishoudelijke klusjes zijn!

Kenmerken van de Vivofit Junior 2:

 • Waterproof bandje
 • Vervangbare batterij die 1+ jaar meegaat, opladen is niet nodig
 • App voor ouders (taken beheren, beloningen uitdelen)
 • Telt stappen, legt slaaptijd en dagelijks aanbevolen activiteit vast
 • Optie voor herinneringen en taken-timers
 • Van Spider-Man tot Disney Prinses

Er is natuurlijk niets toffer dan een bandje van jouw persoonlijke held(in). Of deze nu van Star Wars, Marvel of Disney is: de Vivofit Junior 2 heeft het! En dan niet alleen het bandje, maar ook de bijbehorende games en beloningen zijn volledig in thema!

Tip: Heeft jouw kind na aankoop alweer een andere held(in)? Switch gemakkelijk van thema met een ander bandje (los verkrijgbaar).

Voordelen activity tracker voor kinderen

Verdien games door te bewegen

Iedere dag gaan kinderen steeds meer avonturen aan na het behalen van activiteitsdoelen. Door minimaal 60 minuten te bewegen ontgrendelen ze nieuwe spelelementen van bijvoorbeeld Spider-Man, Star Wars of Minnie Mouse.

Het thema van de tracker bevat bijbehorende games die kinderen via de mobiele app kunnen spelen. Hoe vaker kinderen het activiteitsdoel behalen, hoe meer zij van het spel te zien krijgen.

Nooit meer iets vergeten

Herinneringen en takentimers laten kinderen hun taken bijhouden, zoals huiswerk, oefentijd en tandenpoetsen. Herinneringen kunnen wekelijks of zelfs dagelijks worden herhaald: ideaal voor kinderen die een geheugensteuntje nodig hebben.

App voor de ouders

Voor de ouders zitten er veel voordelen aan de mobiele app! Beheer en bekijk activiteiten, slaap en meer. Zo kun je met de hele familie een stappenuitdaging opstellen, taken toewijzen en beloningen geven in de vorm van virtuele munten.

Vrienden en gezinnen kunnen met elkaar connecten via de Vivofit jr. app. Deel stappendoelen, doe wedstrijdjes en activeer uitdagingen. En dat gemakkelijk via één app.

Wedstrijdje doen?!

Kids strijden tegen elkaar met Toe-to-Toe stappenuitdagingen. Zo kunnen vriendjes het tegen elkaar opnemen en persoonlijke records verbreken. Installeer als ouder ook de Toe-to-Toe Connect IQ™ app en daag je kind uit in een stappenwedstrijd. Beweging gegarandeerd!

Bestemd tegen avontuur

Van het schoolplein tot het voetbalveld of het zwembad: deze duurzame activity tracker kan ieder avontuur aan. De bandjes zijn rekbaar (147mm) of verstelbaar met gespsluiting (130-175mm). Zo blijft hij altijd stevig om de pols zitten, wat er ook gebeurt.

Batterijduur

Geen extra zorgen over de batterijduur met de Vivofit Junior 2. De activity tracker bevat namelijk een vervangbare batterij die langer dan een jaar meegaat, wat betekent dat je hem nooit hoeft op te laden!

De beste activity trackers voor kinderen

Een activity tracker is een leuke en speelse manier om kinderen te motiveren hun dagelijkse aanbevolen bewegingsdoel te halen. De beste activity trackers voor kinderen voldoen aan alle eisen en dragen daardoor bij aan intrinsieke motivatie.

Zoals je hebt kunnen lezen hebben de beste activity trackers voor kids ongelooflijk veel functies. Daarom is het raadzaam om van tevoren goed te bedenken aan welke eisen de activity tracker moet voldoen.

Op deze manier voorkom je dat je teveel betaalt voor functies die je kind eigenlijk niet gebruikt. Ben je juist op zoek naar een goede activity tracker voor volwassenen, lees dan het blog ‘De beste activity trackers voor volwassenen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.