De beste activity trackers voor volwassenen

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
de beste activity trackers voor volwassenen

We zijn ons steeds meer bewust van onze gezondheid. We weten dat het goed voor ons is om meer te bewegen en een activity tracker is daarbij het ideale hulpmiddel!

Door gebruik te maken van een goede activity tracker, kun je allerlei gezondheidsgegevens continu raadplegen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal stappen, je hartslag, calorieverbranding, stressniveau en slaap.

Fitness trackers worden steeds geavanceerder en zijn daardoor ook heel populair. Sommige activity trackers bieden zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar dat we je een handje helpen. In dit blog gaan we namelijk kijken naar de beste activity trackers voor volwassenen.

We kijken bij het bepalen van de beste activity trackers voor volwassenen niet alleen naar de prijs-kwaliteitverhouding, functies en duurzaamheid, maar ook naar de uitstraling. Want een activity tracker is ook een sieraad!

Inhoudsopgave

Waarom een activity tracker

Een activity tracker helpt je om meer te bewegen. Je wordt gemotiveerd en uitgedaagd vanwege de vele functies die de fitness tracker heeft en de gezondheidsgegevens die je allemaal kunt raadplegen. Hierdoor ga je niet alleen meer bewegen, maar onderzoeken laten zien dat je hierdoor ook gezonder gaat eten!

Met een activity tracker om je pols weet je precies hoeveel stappen, slaapuren en hartslagen je hebt gemaakt. Daarnaast is een activity tracker in tegenstelling tot een sporthorloge makkelijker in gebruik en comfortabeler 24 uur per dag te dragen.

Naast het tonen van de “gebruikelijke” gegevens zijn er tegenwoordig ook activity trackers die beschikken over vooraf geïnstalleerde activiteiten met tijdmeting, waaronder krachttraining en cardio. Zo kun je trainen op je eigen manier.

Ook zijn er activity trackers die zelfs de mogelijkheid hebben om ademhalingsoefeningen te volgen. Zo kun je direct aan de slag als je ziet dat je stressniveau te hoog is!

De beste activity trackers voor volwassenen bieden ongelooflijk veel mogelijkheden om je te helpen fit en vitaal te worden!

Voordelen van een activity tracker

Een activity tracker biedt veel voordelen. Zo kun je niet alleen gezondheidsstatistieken raadplegen, maar kun je ook gericht trainen. We zetten de grootste voordelen van een activity tracker op een rij:

 • Motiveert om meer te bewegen
 • Inzicht in je hartslag
 • Sporten zonder telefoon (sommige activity trackers hebben ook ingebouwde GPS)
 • Inzicht in slaapgegevens
 • Kan calorieverbranding laten zien
 • Laat het aantal gemaakte stappen zien
 • Je kunt met sommige activity trackers bewegingsdoelen stellen

De beste activity trackers

Zoals je ziet kent een activity tracker veel voordelen. Uiteraard heeft elke activity tracker z’n eigen functies, voordelen en nadelen. In het overzicht hieronder laten we in willekeurige volgorde de beste activity trackers voor volwassenen de revue passeren. We kijken hierbij naar de prijs-kwaliteitverhouding, functies en duurzaamheid, maar ook naar de uitstraling.  

1. Xiaomi Mi Band 6

de beste activity trackers voor volwassenen

De Xiaomi Band 6 is voorzien van een schermweergave van 1.56 inch en beschikt over een  AMOLED-display van 326 ppi (pixels per inch) en is hiermee vergelijkbaar met een smartphone-scherm.

Met dit scherm is het eenvoudig om tekstberichten, oproepen en meldingen in één oogopslag te zien. Het is ook mogelijk om de achtergrond in te stellen met een foto.

Zuurstofsaturatie

Houd je zuurstofsaturatie ‘s nachts in de gaten en analyseer de kwaliteit van je slaapademhaling, zodat je je eigen slaapkwaliteit kunt bijhouden.

Slaapbewaking

De Xiaomi Band 6 registreert nauwkeurig hoe lang je slaapt en hoe diep je slaap is op basis van veranderingen in je hartslag en ontvangt wetenschappelijk advies om je te helpen normale slaapgewoonten te ontwikkelen.

Gezondheidsfuncties

Krijg informatie over persoonlijke activiteiten. Je persoonlijke activiteit intelligentie wordt berekend op basis van geslacht, leeftijd, hartslag en andere gegevens en geeft suggesties voor activiteiten die je huidige score kunnen verbeteren. Het is niet voor niets dat deze fitness tracker bij de beste activity trackers voor volwassenen hoort!

Andere voordelen van de Xiaomi Mi Band 6

Stressmonitor

Bewaak je stressniveau en krijg suggesties voor het verlichten en herstellen van stress.

Ademhalingsoefeningen

Geef je lichaam en geest een snelle, begeleide ademhalingsoefening van 1 tot 5 minuten, waarbij je de ademhalingspatronen volgt.

Vrouwelijke gezondheid volgen

Houd de patronen van je cyclus in de gaten, geef je menstruatie aan en volg ovulatie. De Smart Band trilt om je van tevoren te laten weten waar je je in de cyclus bevindt, zodat je om één ding minder zorgen hoeft te maken.

30 verschillende workouts

Met de Mi Smart Band 6 heb je een persoonlijke trainer om je pols. De Mi Smart Band 6 beschikt over 19 nieuwe fitnessmodi zoals HIIT, Basketbal, Boksen en Zumba. De duur van de oefening, de verbrande calorieën en de hartslag zijn in één oogopslag duidelijk zichtbaar, wat voor een efficiëntere oefening zorgt.

50 meter waterbestendigheid

De Mi Smart Band 6 herkent automatische slagherkenning. De 5 ATM waterdichte classificatie betekent dat je de Smart Band kunt dragen tijdens dagelijkse douches, in zwembaden en tijdens het surfen op het strand. Kies tijdens het zwemmen uit vijf verschillende zwemstijlen voor een nauwkeurigere tracking.

Een accu die langer meegaat

Met de magnetische oplader kun je makkelijk en snel de Mi Smart Band 6 opladen. Bij intensief gebruik heeft de Smart Band een levensduur van 5 dagen. Tijdens de normale modus gaat de batterij 14 dagen en in de energiebesparende modus gaat de batterij 19 dagen mee.

2. Huawei Band 6

activity tracker volwassenen

Bekijk in één oogopslag al je activiteiten op het grote 1.47″ AMOLED-display. Dankzij de snellaadfunctie laad je de HUAWEI Band 6 in record tempo op tot een batterijduur van 2 weken.

Met deze ideale gezondheids- en fitnesstracker om je pols beschik je niet alleen over 96 workout modi, maar ook over een tracker voor 4 slaapfases, continue SpO2-meting en 24/7 hartslagmeting voor perfecte inzage in een actiever en gezonder leven.

1,47” AMOLED-display

De HUAWEI Band 6 heeft een AMOLED FullView Display van maar liefst 1,47 inch met zeer smalle schermranden. Gecombineerd met het zeer heldere display; 194 x 368 hoge resolutie met 282 PPI, kun je onder alle omstandigheden het scherm goed aflezen..

2 weken batterijduur

Als dé duursporter van de wearables-wereld beschikt de HUAWEI Band 6 over een batterijduur van maar liefst 14 dagen bij gemiddeld gebruik en 10 dagen bij intensief gebruik. Mocht je batterij toch leeg zijn, geen probleem. Met slecht 5 minuten laden via de magnetische snellader, heb je al een gebruiksduur van 2 dagen.

Continue SpO2-meting

Een chronisch lage bloedzuurstofverzadiging (SpO2) kan leiden tot vermoeidheid, geheugenverlies en zelfs hersen- en hartschade. Daarom is het belangrijk dat je altijd in de veilige zone blijft. De HUAWEI Band 6 heeft een ingebouwd SpO2-detectiesysteem dat continu de hoeveelheid zuurstof in je bloed meet.

Als de verzadiging te laag wordt, gaat de band trillen zodat je de tijd krijgt om te ademen en je balans te herstellen.

96 workout-modi

Kies uit 96 workout-modi en meet je hartslag, calorieën en meer. Al je gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd in makkelijk te lezen grafieken, zodat jij je fitnessinspanningen kunt bijhouden en doelen kunt stellen die je inspireren.

3. Garmin Vívofit 4 Activity Tracker

fitness tracker

Vind meer manieren om je prestaties elke dag te verbeteren met de gebruiksvriendelijke vívofit 4. Dit toestel biedt activity tracking en de vrijheid om te blijven bewegen zonder pauzes om op te laden.

 Dankzij de batterijduur van meer dan een jaar, kunt u de vívofit 4 continu dragen, zodat u altijd uw activiteiten bijhoudt, die automatisch worden geclassificeerd met Move IQ, en over tal van andere functies beschikt. Hieronder sommen we een aantal voordelen op.

Voordelen Garmin Vivovit 4 activity tracker

 • Instelbaar kleurenscherm en levensduur van de batterij van meer dan een jaar; opladen niet nodig
 • Houdt stappen, afstand, verbrande calorieën en slaap bij en geeft een persoonlijk dagelijks stappendoel
 • Kan tijdens het zwemmen of onder de douche worden gedragen
 • Wordt periodiek gesynchroniseerd met Garmin Connect™, waar u uw activiteiten kunt bewaren, plannen en delen, kunt deelnemen aan uitdagingen en meer
 • De Garmin Move IQ® functie detecteert automatisch activiteiten en classificeert het activiteittype op Garmin Connect

Delen en uitdagingen aangaan

Gedurende uw dag wordt vívofit 4 periodiek gesynchroniseerd met Garmin Connect. Met de nieuwe Garmin Connect™ app is het eenvoudiger dan ooit om uw prestaties te verbeteren. Opvallende, kleurrijke activiteitenkaarten voor al uw statistieken in een oogopslag.

Blader omlaag om de resultaten van vandaag met vorige resultaten te vergelijken, of tik voor meer gedetailleerde informatie. Activiteiten en andere gezondheidsmetingen die door uw toestel zijn vastgelegd, worden gepresenteerd in levendige details. En de gegevens die u ziet zijn speciaal voor u en de manier waarop u traint aangepast, zonder andere overbodige informatie.

Stappen-uitdagingen met uw kinderen

Gebruik de Toe-to-Toe™ functie om uw kinderen uit te dagen voor een stappencompetitie. Uw vívofit 4 activity tracker kan draadloos verbinding maken met een nabije vívofit jr. 2 van uw kind of zelfs met een andere vívofit 4 om meteen een stappencompetitie met tijdmeting te starten. Lees hier meer over in het blog ‘De beste activity trackers voor kinderen.’

Alles wordt geregeld vanaf de pols en wanneer de competitie voorbij is, zien jullie beiden het totale aantal stappen dat jullie tijdens de uitdaging hebben gezet en wie de winnaar is!

4. Fitbit Charge 5

beste activity trackers voor volwassenen

Dagelijkse herstelscore

Door intensieve work-outs af te wisselen met rustdagen voor herstel, kun je betere resultaten behalen. Ontdek wat je lichaam nodig heeft met de herstelscore in Fitbit Premium. Elke ochtend ontvang je een score in de Fitbit app op basis van je activiteit, slaap en hartslagvariabiliteit.

Daarnaast krijg je een persoonlijk doel voor die dag en aanbevelingen voor work-outs of hersteloefeningen, afhankelijk van wat je lichaam nodig heeft.

EDA-sensor

Gebruik de EDA-sensor om te ontdekken hoe je lichaam op stress reageert. Door mindfulness onderdeel te maken van je dagelijks leven, kun je je mentale welzijn verbeteren.

ECG-app

Houd de gezondheid van je hart in de gaten met de ECG-app waarmee je tekenen kunt detecteren van boezemfibrilleren, een hartritmestoornis. Vervolgens kun je de resultaten downloaden en met je arts delen. Niet bedoeld voor gebruik door personen jonger dan 22 jaar. Ga naar fitbit.com/ecg voor meer informatie.

Slaapscore en slaapfasen

Krijg meer inzicht in de kwaliteit van je slaap met een dagelijkse slaapscore en grafieken van de tijd die je in lichte, diepe en remslaap doorbrengt. Ontdek vervolgens hoe je beter kunt slapen, zodat je elke dag uitgerust wakker wordt.

Ingebouwde gps

Gebruik ingebouwde gps om je tempo en afstand in real time te zien wanneer je buiten gaat sporten en bekijk na afloop de route van je activiteit in de Fitbit app.

Fitbit Pay

Voeg betaalkaarten toe aan je Wallet in de Fitbit app en gebruik Fitbit Charge 5 om contactloos te betalen als je onderweg bent. Ook wanneer je telefoon en portemonnee thuis liggen.

Kleurenscherm en stijlvol design

De tracker is voorzien van een fraai afgewerkt roestvrijstalen frame, heeft een AMOLED-kleurenscherm en een vlak profiel voor een moderne en minimalistische uitstraling. Deze fitness tracker behoort tot de beste activity trackers voor volwassenen!

5. Samsung Galaxy Fit

fitness tracker

Zie in een oogopslag alles wat je nodig hebt. Je fitnessstatistieken roep je zo op en krijg je op het Full Color AMOLED Display helder in beeld. In een handomdraai krijg je alles in hoge resolutie te zien.

De Galaxy Fit is gemaakt van duurzame, superlichte materialen. Zo word je niet gehinderd in je work-outs en kun je vol energie aan je nieuwe uitdagingen beginnen.

De duurzaamheid van de Galaxy Fit voldoet aan een militaire standaard en hij is waterdicht tot 5ATM. Je kunt rustig buiten gaan sporten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over stof of regen.

Genoeg power voor lange work-outs

De Galaxy Fit heeft meer dan genoeg power voor je dagelijkse work-outs, dus je kunt nog langere uren maken om je fitnessdoelen te halen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat de batterij leeg raakt als je je activiteiten bijhoudt.

Laat je hart spreken

Het begint allemaal met je hart. De Galaxy Fit volgt je hartslag ook als jij er niet aan denkt. Hij geeft je een melding als je hartslag in rust boven een bepaald niveau komt.

Geavanceerde fitnesstracker

De Galaxy Fit houd je op de hoogte en geeft je de mogelijkheid om meteen met voor geïnstalleerde teksten te reageren op binnenkomende berichten. Hij synchroniseert Do Not Disturb-instellingen met je telefoon zodat je niet wordt gestoord.

Houd gemakkelijk al je activiteiten bij

De Galaxy Fit houdt automatisch tot zes activiteiten bij zodat jij je helemaal kunt focussen op in vorm komen. Je kunt in de Samsung Health-app tien voorkeursactiviteiten uit meer dan 90 work-outs selecteren en personaliseren.

Slimmer tracken, beter slapen

Met behulp van de automatische slaaptracker analyseert de Galaxy Fit je slaapritme voor alle vier de slaapfasen en zie je in een oogopslag of je voldoende slaap krijgt. De Samsung Health-app geeft inzicht in nuttige informatie zoals slaaptijd.

Stress controle

Controleer je stressniveau op de Galaxy Fit als je denkt dat het misschien wat uit de hand loopt en volg de geleide ademhalingsoefeningen om stress tegen te gaan.

De beste activity trackers voor volwassenen

Zoals je hebt gelezen helpt een activity tracker je om meer te bewegen. Je wordt gemotiveerd en uitgedaagd vanwege de vele functies die de fitness tracker heeft en de gezondheidsgegevens die je allemaal kunt raadplegen. Hierdoor ga je niet alleen meer bewegen, maar onderzoeken laten zien dat je hierdoor ook gezonder gaat eten!

Kortom je hele levensstijl verandert positief met een activity tracker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.