De beste dames hardloopjacks

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
dames hardloopjacks

Een hardloopjack beschermt je tegen de wind en de regen. Daarnaast biedt het extra warmte en comfort tijdens slechtere of koudere weersomstandigheden. De beste dames hardloopjacks zijn daardoor vervaardigd van duurzame, ademende materialen.

Er zijn ontzettend veel verschillende hardloopjassen op de markt. Hoe kun je dan de juiste keuze maken? In dit blog gaan we jou daarbij helpen. We laten zien waar een goed hardloopjack voor dames aan moet voldoen en kijken daarbij ook naar het uiterlijk. Want ja, het oog wilt ook wat!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goed hardloopjack voor dames?

Er zijn een aantal zeer belangrijke kenmerken die de kwaliteit van een hardloopjack bepalen. Dit zijn het ademend vermogen, de mate van winddichtheid en de mate van waterdichtheid.

1.           Ademend vermogen. Bij een hardloopjack is het heel belangrijk om te kijken naar het ademend vermogen. Transpiratievocht moet zo snel mogelijk worden afgevoerd, anders word je drijfnat en koel je daardoor heel snel af. Het ademend vermogen wordt gemeten in gram (g) waterdamp die een vierkante meter stof van binnen naar buiten toe doorlaat binnen een tijdsbestek van 24 uur.

Bij een stof van 5K komt dat overeen met 5.000 gram. Hoe groter het getal, hoe groter het ademend vermogen van de stof.

2.           Mate van winddichtheid. Een ander belangrijk aspect van een goed hardloopjack, is de mate van winddichtheid. De winddichtheid wordt gemeten in CFM (Cubic Feet per Minute). Als deze waarde 0 is, dan is de stof volledig winddicht. Naarmate dit getal hoger wordt, neemt de winddichtheid af. Dus in dit geval geldt, hoe lager het getal, des te groter is de mate van winddichtheid!

3.           Mate van waterdichtheid. Hardloopjacks worden ook getest op waterdichtheid. In de omschrijving van het product wordt vervolgens aangegeven welke waterdichtheid het product heeft. Dit wordt aangegeven met de letter ‘K’.

Testen van waterdichtheid bij een hardloopjack

Hoe wordt de waterdichtheid getest bij een hardloopjack? Dit gebeurt door middel van een ‘waterkolom’. Dit is een buis (ook wel kolom) met een diameter van ongeveer 2,5 cm. Deze buis wordt op het materiaal geplaatst en hier wordt water in gegoten.

Vervolgens wordt er gekeken bij welke hoeveelheid water het materiaal begint te lekken. Bij een waterkolom van 8.000 mm wil dat dus zeggen dat het materiaal pas lekt wanneer het onder druk staat van 8 meter water. Hoe groter het getal, hoe groter de waterdichtheid van de stof.

Verschil waterdicht en waterafstotend

Waterafstotende hardloopjacks zijn ideaal voor lichte, kortdurende regenbuien. Onder deze omstandigheden zul je zeker droog blijven. Maar bij zwaardere regenbuien die langer duren zal de regen uiteindelijk door de jas heen gaan en word je nat.

Uiteraard zit daar tussen de verschillende hardloopjacks veel verschil. De ene houdt meer regen tegen dan de ander. Om te weten in hoeverre het hardloopjack waterafstotend of waterdicht is, moet je kijken naar de waterkolom.

Hierin staat in getallen aangeduid hoe waterdicht jouw hardloopjack is. De cijfers zitten tussen de 0 en 30.000 en worden aangegeven in millimeters. Deze cijfers geven aan of het kledingstuk waterafstotend is of waterdicht.

Tussen 0 en 1.000 millimeter is de stof waterafstotend, maar niet waterdicht. Met die aanduiding weet je zeker dat jouw kledingstuk bestand is tegen lichte regen. Compleet waterdicht is de stof pas tussen de 5.000 en 15.000.

In de afbeelding hieronder zie je in welke mate een product ‘waterdicht’ of ‘waterafstotend’ is.

verschil waterdicht en waterafstotend

De beste dames hardloopjacks

Om te bepalen wat voor jou het beste hardloopjack is, moet je kijken in welke omstandigheden je van plan bent om te lopen. Ben jij van plan om ziezo niet in de regen te lopen, is de mate van waterdichtheid een stuk minder belangrijk.

Heb jij vaak alleen ’s avonds tijd om te sporten, is het raadzaam om te kiezen voor een hardloopjack met reflecterende details.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de beste hardloopjacks voor dames. We kijken hierbij naar verschillende kenmerken van het hardloopjack, zoals het ademend vermogen, het materiaal waarvan het hardloopjack gemaakt is en de uiterlijke aspecten. Ben je juist op zoek naar heren hardloopjacks, lees dan het blog ‘De 5 beste hardloopjacks voor mannen.’

1. Craft Essence Windjacket

dames hardloopjacks

Het Craft Essence Windjacket voor dames is een veelzijdig hardloopjack met verstelbaar trekkoord in de taille die de vrouwelijke pasvorm accentueert. Het jack is gemaakt van licht, geweven wind- en waterafstotend gerecycled polyester voor een efficiënt vochttransport. Het jack is voorzien van twee zijzakken met ritssluiting en de perforaties op de borst en onder de mouwen zijn toegevoegd voor een betere ventilatie.

Kenmerken en voordelen:

 • Lichtgewicht dat is geweven van wind- en waterafstotend gerecycled polyester
 • Perforaties op de borst en onder de mouwen voor betere ventilatie
 • Verstelbaar trekkoord in de taille
 • Twee zijzakken met ritssluiting aan de voorkant voor veilige opslag
 • Verstelbaar trekkoord aan de onderkant
 • Materiaal: 60% Polyester-recycled 40% Polyester
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren

2. Nike Air DF Jacket

vrolijk hardloopjack dames

Het Nike Air DF Jacket voor dames heeft reflecterende details, die verwijzen naar de geschiedenis van Nike Air. Het model voert dankzij de Nike Dri-FIT technologie zweet weg van je huid en houdt je hierdoor droog en comfortabel.

De ritssluiting midden op de rug kan geopend worden om een mesh inzetstuk weer te geven voor optimale ventilatie. Dankzij de elastische boorden ben je zeker van een aansluitende pasvorm. Je kunt de pasvorm aanpassen dankzij trekkoorden bij de zoom.

Kenmerken en voordelen:

 • Nike Dri-FIT technologie
 • Design met rits over de hele lengte
 • Trekkoorden bij de zoom
 • Elastische boorden
 • Materiaal: 87% polyester, 13% spandex
 • Beschikbaar in meerdere kleuren

3. Mizuno Aero Jacket

Mizuno hardloopjack

Het Mizuno Aero Jacket voor dames is wind- en waterafstotend, zodat je je volledig kunt focussen op je run. De atletische pasvorm en dynamische lijnen zorgen voor optimale bewegingsvrijheid en de reflecterende details vergroten je zichtbaarheid op de weg.

Kenmerken en voordelen:

 • Superieure wind- en waterafstotende jas om de beste prestaties mee te leveren
 • Atletische pasvorm en dynamische lijnen voor optimale bewegingsvrijheid
 • Reflecterende details voor nog meer zichtbaarheid
 • Borstzak met ritssluiting voor het meenemen van bijvoorbeeld gels, pinpas of iets anders
 • Materiaal: 100% polyester
 • Beschikbaar in meerdere kleuren

Vrolijke hardloopjacks voor dames

Uiteraard is het belangrijk dat een hardloopjack van duurzaam materiaal is gemaakt en goed kan ademen. Hierdoor blijf je droog en comfortabel tijdens jouw run. Maar we willen er natuurlijk ook goed uitzien als we een prestatie aan het leveren zijn!

Daardoor is het uiterlijk van een hardloopjack ook erg belangrijk. Door een mooie, getailleerde hardloopjack blijf je niet allen comfortabel lopen, maar zie er ook goed uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.