De beste hardloopzonnebrillen van 2022

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

De lente is begonnen en het zonnetje laat zich steeds vaker zien! Tijdens het hardlopen is dat natuurlijk extra genieten, maar niet als je continu je ogen moet samenknijpen! Daarvoor is een hardloopzonnebril een ideale oplossing.

Een goede hardloop zonnebril zorgt niet alleen voor vermindering van de hinderlijke schitteringen, maar je ziet gewoonweg ook beter. Daarnaast kunnen er geen vliegen, muggen of andere beestjes in je ogen komen en wordt de wind tegen gehouden waardoor je geen traanogen krijgt.  

Maar waar moet een goede hardloopzonnebril nog meer aan voldoen? In dit blog gaan we hier antwoord op geven. We kijken naar de beste hardloopzonnebrillen van 2022!

Zonnebrillen voor hardlopen

Tijdens het hardlopen wil je al je energie in het lopen stoppen. Het is erg vermoeiend voor de ogen om bij volle zon te lopen zonder bescherming van je ogen. Met een hardloopbril zorg je ervoor dat  je de reflecties en schitteringen van de zon weg neemt, wat voorkomt dat je constant met je ogen aan het knipperen bent.

Veel mensen kiezen ook voor het lopen met een hardloopzonnebril om te voorkomen dat er wind in de ogen komt en je daardoor traanogen krijgt. Door te kiezen voor transparante glazen, wordt al het licht gewoon doorgelaten en wordt er bescherming geboden tegen de UV-straling, wind en vliegjes.

Een hardloop zonnebril zorgt voor veel grip. Dit omdat een hardloop zonnebril voorzien is van een speciale antislip coating. Kies je voor een Nike hardloop zonnebril, dan zijn een aantal modellen ook voorzien van een speciale ventilerende neusbeugel.

Welke kleur glazen in je zonnebril

Elke kleur glas filtert het zonlicht anders. Daarom is het belangrijk om de juiste kleur glazen te kiezen voor je hardloop zonnebril. Dit is ook de reden dat de meeste hardloopbrillen verwisselbare glazen hebben, zodat je op die manier de kleur van de glazen kunt aanpassen aan de weers- en lichtomstandigheden.

Hardloopzonnebril met groene glazen

Groene glazen remmen de lichtschittering en de schaduwen worden minder donker. Deze groene glazen zijn ideaal tijdens het hardlopen of een andere buitensport. Je ziet de kleuren om je heen zoals ze horen te zijn. Ze zijn kleurneutraal en je voorkomt vermoeide ogen.

Hardloopzonnebril met blauwe glazen

Blauwe glazen filteren scherp licht en verlagen het contrast. Vooral voor mensen die gevoelig zijn voor licht, is een hardloopbril met blauwe glazen een aanrader. Naast hardlopen is deze kleur glazen zeer geschikt voor tijdens het snowboarden of skiën om sneeuwblindheid te voorkomen.

Hardloopzonnebril met oranje of gele glazen

Hardloop zonnebrillen met oranje of gele glazen laten redelijk veel licht door. Hierdoor zijn ze wat minder geschikt bij fel zonlicht. Wanneer er meer bewolking is, zijn deze oranje of gele glazen wel ideaal. De oranje en gele glazen filteren blauw licht waardoor je meer scherpte en contrast ziet.

hardloopzonnebrillen met gekleurde glazen

Hardloopzonnebril met grijze of zwarte glazen

Hardloopzonnebrillen met grijze of zwarte glazen zorgen voor weinig tot geen kleurverandering. Hierdoor krijg je een vrij natuurlijk beeld, maar worden de kleuren wel minder intens. Grijze en zwarte zonnebril glazen verminderen verblindende lichtschitteringen en zorgen voor een natuurlijke perceptie van de kleuren om je heen.

Hardloopzonnebril met bruine glazen

Een bril met bruin glas levert een verhoogd contrast. Bruine glazen filteren blauw licht waardoor je meer scherpte en contrast ziet.

Ten slotte heb je nog de keuze uit transparante glazen, deze laten al het licht door. Ze bieden bescherming tegen de uv straling en bieden bescherming tegen vliegjes, regen en wind.

Hardloopzonnebril met roze glazen

Roze glazen verminderen vooral de lichtschittering. Deze kleur glazen in een zonnebril maken het zicht veel helderder en verhogen de zichtbaarheid en het contrast. Doordat ze veel licht binnen laten zijn deze glazen wat minder geschikt tijdens een felle zon.

Je kunt er beter voor kiezen om deze kleur glazen te gebruiken op een bewolkte dag of met schemering.

Hardloopzonnebril met meekleurende glazen

Deze glazen kleuren mee met de hoeveelheid licht die er op dat moment is. De glazen van de hardloop zonnebril worden donker als het licht is en laten meer licht door als het buiten donker is. Ze zijn hierdoor erg geschikt als je gaat lopen onder wisselende weersomstandigheden.

De mooiste hardloopzonnebrillen

Wat vooral belangrijk is bij de keuze voor je hardloopzonnebril is dat deze je ogen 100% beschermen tegen de schadelijke Uv-straling. Daarnaast willen we er natuurlijk ook goed uitzien! Bij de keuze van de beste hardloopzonnebrillen van 2022 kijken we niet alleen naar de mate van bescherming, maar ook naar het uiterlijk van de bril.

Vooral het merk Goodr heeft schitterende, gekleurde uitvoeringen van allerlei hardloop zonnebrillen. Het frame van de hardloop zonnebrillen is erg licht van gewicht en zorgt daardoor voor geen hinder tijdens het lopen. Het merk is opgericht met de gedachte dat hardlopen vooral leuk moet zijn en dat je uitrusting dat ook zou moeten zijn. De vraag is alleen: voor welke kleur ga jij?

De beste hardloopzonnebrillen van 2022

Bij de keuze voor de beste hardloopzonnebrillen hebben we uiteraard gekeken naar de bescherming die de bril biedt tegen schadelijke Uv-straling. Daarnaast moeten de beste hardloopzonnebrillen ook tegen een stootje kunnen, niet makkelijk beslaan en krasbestendig zijn.

1. Goodr hardloopzonnebril

de beste hardloopzonnebrillen

Een Goodr zonnebril ziet er niet alleen stijlvol uit, het model sluit ook mooi aan. De speciale gripcoating op het frame zorgt ervoor dat slippen tijdens het zweten wordt voorkomen en het frame is erg licht van gewicht.

De gepolariseerde UV400 lenzen beschermen je tegen UV-A en UV-B straling en beslaan niet tijdens jouw training. Goodr zonnebril zijn slijtvast, krasvast en kunnen tegen een stootje.

Kenmerken en voordelen

 • Strakke pasvorm
 • Speciale gripcoating
 • Licht van gewicht
 • Gepolariseerde UV400 lenzen
 • Goodr zonnebril beslaan niet
 • Krasvasto
 • In allerlei kleuren verkrijgbaar

2. Hardloopzonnebril Nike Skylon ACE

hardloopzonnebril Nike

De Nike Skylon ACE heeft een ventilerende neusbrug en voelt erg licht aan. Felle zonnestralen hinderen je niet dankzij de UVA en UVB bescherming en Nike Max Optics zorgt voor een nauwkeurig visueel beeld.

Kenmerken en voordelen

 • UVA en UVB bescherming
 • Geventileerde neusbrug
 • Nike Max Optics
 • Lichtgewicht
 • In 2 verschillende kleuren beschikbaar

3. Julbo Aero Spectron hardloopzonnebril

hardloop zonnebril

De Julbo Aero Spectron voor zowel dames als heren is een lichtgewicht hardloopzonnebril. De Aero is ontworpen voor lichtgewicht comfort tijdens de meest intensieve trainingen. Het volledige ontwerp staat in het teken van ventilatie. Zo blijft je gezicht zo koel mogelijk terwijl jij je grenzen verlegt. Lucht kan zowel tussen de lens en het frame doorstromen als door de pootjes.

De 3D Nose Fit-technologie met speciale neus pads die verstelbaar zijn in alle richtingen verzekeren een persoonlijke pasvorm. Hierdoor blijft de zonnebril altijd goed zitten. De pootjes zijn licht van gewicht en bieden zeer goede grip dankzij het flexibele en zachtere materiaal. De wijde lens biedt een panoramisch gezichtsveld. Zo ben je je altijd bewust van je omgeving en alles om je heen.

De Julbo Aero Spectron wordt geleverd met Spectron 3CF Polycarbonate glazen. Dankzij de hoge schokbestendigheid zijn de glazen ideaal voor iedere outdoor sport. De glazen filteren de UV-straling en het licht wat de ogen bereikt.

Hierdoor ervaar je veel kijkgemak zodat jij kunt focussen op je training. De Aero Spectron kan ook gedragen worden in combinatie met contactlenzen.

 • Lens naam: Spectron 3
 • Lens formaat: 13,3 cm
 • Lengte pootjes: 13,1 cm
 • Breedte bril: 14 cm
 • Gewicht: 30g

4. Nike Windshield Elite hardloopzonnebril

de beste hardloopzonnebrillen

De Nike Windshield Elite is voorzien van een gestroomlijnd en ultralicht design. Deze sportieve zonnebril combineert innovatieve ventilatie met aerodynamisch hoeken. MAX Optics van Zeiss zorgen voor nauwkeurig zicht en het lensframe-ontwerp voegt ventilatie toe, beide boven de neusbrug en op de bovenkant van het frame om beslaan te helpen verminderen.

Kenmerken en voordelen

 • MAX Optics van Zeiss
 • Nike Elite eendelige lens voor superieure dekking en duidelijkheid
 • Innovatief lensframe-ontwerp voegt ventilatie toe
 • Zwevend neuskussentje
 • Gedempte rubberen oortips voor extra grip
 • Dubbel geïnjecteerde veren met aerodynamisch stroomlijnen houden het frame lichtgewicht Inclusief case

5. Goodr Side Scroll Eye Roll hardloop zonnebril

Goodr zonnebril

De Goodr hardloopzonnebrillen zijn stijlvolle zonnebrillen voor tijdens het hardlopen. Door de vormgeving en het gebruikte anti-slip materiaal blijven Goodr zonnebrillen rotsvast zitten tijdens het rennen.

Het frame is stevig en licht van gewicht met een comfortabele pasvorm. Dit voorkomt dat de bril gaat stuiteren tijdens het lopen. De hoogwaardige gepolariseerde UV400 lenzen beslaan niet, zijn krasvast en beschermen je ogen tegen schadelijke UV-A en UV-B straling.

De Goodr zonnebrillen zijn in allerlei verschillende kleuren beschikbaar, waardoor er altijd een geschikte bril voor jou tussen zit!

6. Nike Adrenaline

hardloopbril

Til je prestaties naar een hoger niveau met de Nike Adrenaline. Door het lichtgewicht frame sport je met minimale afleiding en de Nike Max Optics technologie zorgt voor een nauwkeurig visueel zicht.

Kenmerken en voordelen

 • Lichtgewicht
 • Nike Max Optics
 • UVA en UVB bescherming

Soorten hardloopzonnebrillen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er allerlei soorten hardloopzonnebrillen verkrijgbaar. Het belangrijkste bij het kiezen van een goede hardloop zonnebril is dat deze beschermt tegen Uv-straling, tegen een stootje kunnen, niet makkelijk beslaan en krasbestendig zijn.

Wil je meer weten over bepaalde hardloopaccessoires of gewoon over hardlopen? Klik dan HIER om naar de hardlooppagina te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.