De beste maaltijdshakes

Gemiddelde leestijd: 24 minuten
de beste maaltijdshakes

We weten allemaal dat het belangrijk is om goed voor ons lichaam te zorgen. Want als wij goed voor ons lichaam zorgen, zorgt ons lichaam goed voor ons. We zijn dan in staat om sportprestaties te leveren, goed te functioneren op ons werk en fit en gezond door het leven te kunnen.

De beste maaltijdshakes hebben de juiste combinatie voedingsstoffen waardoor ze bijdragen aan een goede gezondheid. In dit blog gaan we kijken naar de beste maaltijdshakes en waar ze aan moeten voldoen. We zetten de 8 beste maaltijdshakes op een rijtje!

Inhoudsopgave

Waarom een maaltijdshake

Ons lichaam geeft aan wanneer je rustiger aan moet doen, wanneer je extra energie nodig hebt en wanneer we lekker in ons vel zitten. Maar toch zorgen we niet altijd goed voor ons lichaam. We krijgen vaak te veel calorieën binnen waardoor we aankomen met alle nadelige gezondheidseffecten van dien.

Ook krijgen we vaak teveel suikers en vetten binnen wat de kans op allerlei ziektes vergroot. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en ga zo nog maar even verder. Hierdoor kan ons lichaam steeds slechter voor ons zorgen en kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Het is dus belangrijk om dat ongezonde patroon te doorbreken. Door sommige maaltijden te vervangen door goede maaltijdshakes, ook wel maaltijdvervangers genoemd, kun je werken aan een gezonder lichaam. En een gezonder lichaam kan weer beter voor jou zorgen! De beste maaltijdshake is niet alleen gezond, maar ook erg lekker!

Een shake als maaltijdvervanger zorgt ook voor afwisseling in je eetgewoontes en is makkelijk verteerbaar. Je darmen zullen je er dankbaar voor zijn!

Zijn maaltijdshakes gezond?

Of maaltijdshakes gezond zijn, heeft te maken met de combinatie van voedingsstoffen die erin zitten. Daarvoor is het belangrijk te weten wat de belangrijkste voedingsstoffen zijn en welke hoeveelheid we waarvan nodig hebben.

De belangrijkste voedingsstoffen voor ons lichaam zijn:

 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Eiwitten
 • Vitamines
 • Mineralen
 • Water

De beste shakes als maaltijdvervanger beschikken over de belangrijkste voedingsstoffen. Hieronder geven we aan waarom deze voedingsstoffen zo belangrijk zijn voor onze gezondheid.

Waarvoor hebben we koolhydraten nodig?

Koolhydraten geven het lichaam energie, net als eiwitten en vetten. Vooral voor de hersenen en rode bloedcellen zijn koolhydraten erg belangrijk. De hersenen kunnen zelfs niet zonder glucose, een soort koolhydraat. Ook houden koolhydraten de bloedsuikerspiegel en de glucosevoorraad in de spieren op peil.

Er zijn twee soorten koolhydraten.

Zetmeel: de ‘langzame’ koolhydraten

– Energie komt langzamer vrij.

– Komt voor in aardappelen, rijst, pasta en brood.

Suikers: de ‘snelle’ koolhydraten

– Energie komt snel vrij

– Komt voor in fruit, snoep, koek en chocolade. Gezonde voeding hoort voor 40% tot 70% uit koolhydraten te bestaan. Als je te veel koolhydraten eet, worden ze door het lichaam omgezet in vet.

Waarvoor hebben we eiwitten nodig?

Eiwitten leveren energie aan het lichaam en zijn betrokken bij de opbouw van spieren en het herstellen van spierafbraak na het trainen. Ze zijn opgebouwd uit aminozuren waarbij sommige aminozuren het lichaam zelf kan maken.

Andere aminozuren moeten dus uit het eten komen. Deze aminozuren noemen we essentiële aminozuren. Het is dus belangrijk dat maaltijdshakes voldoende eiwitten bevatten. Volwassen personen hebben gemiddeld elke dag 0,83 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig volgens het Voedingscentrum.

Doe je veel aan kracht- en duursport moet je ook meer eiwitten binnen krijgen. Houd hier dus rekening mee bij het kopen van maaltijdshakes.

Waarvoor hebben we vetten nodig?

Ook vetten leveren energie aan het lichaam. Verder heeft het lichaam ze nodig om je ogen, je hersenen en je spieren goed te laten werken. Het lichaam kan de meeste vetzuren zelf maken, maar een aantal niet.

Ook hierbij geldt dus dat goede maaltijdshakes beschikken over voldoende goede vetten. Globaal 20-30% van je dagelijkse maaltijden moeten uit onverzadigde vetten bestaan. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed.

Waarvoor hebben we vitamines en mineralen nodig?

Vitamines en mineralen zijn belangrijk voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. De verschillende vitamines en mineralen hebben allemaal hun eigen functie(s). Het is daarom raadzaam om te kijken welke vitamines en mineralen er allemaal zijn en welke bijdrage ze leveren aan een goede gezondheid.

Wil je weten welke vitamines er allemaal zijn en welke functies ze hebben, lees dan het blog ‘Welke vitamines heb ik nodig?’

De beste maaltijdvervangers bevatten altijd een combinatie van verschillende vitamines en mineralen. Op het etiket staat altijd vermeld welke erin zitten en de hoeveelheid ervan.

Waarvoor hebben we water nodig?

Vocht is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam, en het regelen van de lichaamstemperatuur. Daarom is het belangrijk dat elke maaltijdvervanger voldoende vocht bevat.

Afvallen met maaltijdshakes

Met shakes kun je één of meerdere reguliere maaltijden vervangen. Dit kan voor zowel je ontbijt, lunch en/of avondeten. Met maaltijdshakes afvallen kan omdat de maaltijdshakes minder calorieën bevatten dan reguliere maaltijden. We noemen dit ook wel een shakes dieet.

Hoeveel je afvalt is uiteraard afhankelijk van het aantal maaltijden dat je vervangt en wat je daarnaast nog eet of drinkt.

Kijk bij het kopen van maaltijdshakes altijd goed op het etiket. Als een shake veel suikers bevat (snelle koolhydraten) zal je niet snel afvallen. Suikers worden namelijk snel in het lichaam opgenomen en als je ze op dat moment niet nodig hebt, worden ze als lichaamsvet opgeslagen. Shakes om af te vallen bevatten altijd weinig of zelfs geen suikers.

Maaltijdshakes zonder suiker bevatten andere bronnen van koolhydraten die langzaam door het lichaam worden opgenomen en je daardoor de hele dag van energie voorzien. Dit noemen we ook wel complexe koolhydraten die een stuk gezonder zijn voor je lichaam. Een goede maaltijdshake zonder suiker bevat daarnaast andere bronnen van energie, zoals eiwitten en onverzadigde vetten.

Ook is het belangrijk dat een maaltijdshake voldoende eiwitten bevat. Eiwitten zorgen ervoor dat het verlies van spierweefsel tijdens het afvallen beperkt blijft. Spierweefsel gebruikt meer energie dan vetweefsel, waardoor je extra af kunt vallen.

Door aan extra krachttraining te doen, versterk je dit effect en draagt het niet alleen bij aan een sterker lichaam, maar ook aan vetverlies. Door een maaltijdshake te nemen met veel vezels, raak je eerder verzadigd waardoor je minder snel nog iets extra’s eet. Dit draagt dus ook bij aan het verlies van lichaamsvet.

Wil je meer tips over afvallen, lees dan ook het blog ’10 tips om je vetverbranding te stimuleren.’

Maaltijdshakes aankomen

Als je kunt afvallen met shakes, is het natuurlijk ook mogelijk om aan te komen met maaltijdshakes. Door maaltijdshakes te drinken naast je gewone voeding, krijg je meer calorieën binnen waardoor je aankomt. Shakes om aan te komen worden vaak gebruikt in combinatie met krachttraining.

Door meer calorieën binnen te krijgen dan dat je verbrand, zal je gewicht toenemen. Door gebruik te maken van goede maaltijdshakes zorg je ervoor dat je dat op een gezonde manier kunt doen. Je krijgt namelijk alle belangrijke voedingsstoffen geconcentreerd binnen.

Op het etiket staat altijd hoeveel calorieën de maaltijdshake bevat, dus zo weet je precies wat je binnen krijgt.

Maaltijdshakes vergelijken

Doordat de smaak en de samenstelling van maaltijdshakes variëren, is het raadzaam om meerdere shakes uit te proberen. Door maaltijdshakes met elkaar te vergelijken en te drinken, varieer je in de verschillende samenstellingen en kun je voor jezelf de beste keuzes maken.

Kijk altijd goed op de etiketten om te zien welke ingrediënten er in zitten. De beste maaltijdshakes bevatten altijd een goede combinatie van de belangrijkste voedingsstoffen waardoor je een gezonde voedingspatroon aan kan houden.

De beste shakes zijn maaltijdvervangers waardoor je ze niet als tussendoortje hoeft te drinken, maar zelf een keuze kan maken welke maaltijd je gaat vervangen. Op het etiket staat precies beschreven hoeveel calorieën de maaltijdshake bevat, zodat je kan zien wat je binnen krijgt en in welke hoeveelheid.   

Wat zijn de beste maaltijdshakes?

De beste maaltijdshakes hebben niet alleen de juiste samenstelling van de belangrijkste voedingsstoffen, maar smaken ook lekker. Om te bepalen welke maaltijdvervangers de beste zijn, hebben we niet alleen gekeken naar de combinatie van voedingsstoffen, maar ook naar de reviews van klanten.

Hieronder sommen we de 8 beste shakes op die een complete maaltijd kunnen vervangen. Ze staan in willekeurige volgorde vermeld.

1. Weight Care maaltijdshake

maaltijdshake

Weight Care Maaltijdshake is een lekkere, gezonde maaltijdshake. Iedere portie levert slechts 200 calorieën en bevat 1/3 van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitaminen en mineralen. Ook bevat Weight care maaltijdshake veel vezels en anti-oxidanten. Ze zijn in de volgende smaken beschikbaar:

 • Aardbei
 • Banaan
 • Bosvruchten
 • Chocolade
 • Vanille

2. TimFit Bewust

maaltijdshake afvallen

Dit pakket met maaltijdvervangers is bedoeld om je te helpen met afvallen. TimFit SX5 is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. Met TimFit® val je effectief af door 3 uitgebalanceerde maaltijden per dag te nuttigen waarvan je twee maaltijden per dag (ontbijt en de lunch) door de unieke gezonde en uitgebalanceerde TimFit SX-5 maaltijden vervangt.

Als je dit pakket bestelt, krijg je naast de afslankshakes van TimFit ook een handige shakebeker, een handleiding met heerlijke recepten en zelfs vrijblijvende begeleiding door een consulent.

Omdat TimFit ontwikkelt is als afslankformule bevat deze maaltijdshake in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers. TimFit bevat melk, die tijdens het productieproces lactosevrij wordt door de toevoeging van lactase. Ze zijn in principe glutenvrij en bevatten geen sporen van veel voorkomende allergenen, zoals soja of noten.

Je kunt kiezen uit de volgende smaken:

 • Aardbei
 • Banaan
 • Cappuccino
 • Chocolade
 • Vanille

3. DiETiFAST Maaltijdshake mix pakket

shake afslanken

Ook deze maaltijdshakes zijn ontwikkeld om je te helpen met afvallen. In een mix pakket zitten 10 zakjes met verschillende smaken. DiETiFAST maaltijden zijn zo geformuleerd dat zij de hoofdmaaltijden (en snacks) mogen vervangen omdat ze verrijkt zijn met eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, vitamines en mineralen.

Daarom zijn het volwaardige maaltijdvervangers zonder dat je je zorgen moet maken over voedingstekorten. Ook kun je met deze maaltijdvervanger gezond en snel afvallen, zonder verlies van spiermassa en zonder hongergevoel.

Deze shakes zijn verrijkt met vitamines en mineralen, meestal glutenvrij, hoog in eiwitten, meestal vezelrijk, palmolievrij en zonder intensieve zoetstoffen.

Het succesvolle DiETiFAST programma werd ontwikkeld door diëtisten en is op wetenschappelijke wijze onderbouwd. Het mix pakket bevat de volgende smaken:

 • Aardbei
 • Chocolade
 • Choco hazelnoot
 • Vanille
 • Karamel
 • Café latte (cappuccino)
 • Rood fruit
 • Banaan
 • 2x Willekeurig andere smaak

4. Modifast Drink Koffie

shake

Modifast Drink is een kant-en-klare maaltijdvervanger met een heerlijke smaak en slechts 229 kcal. Daarom is deze Modifast drink ideaal voor onderweg. Ook dankzij de handige individuele verpakking.

Deze maaltijdvervanger is kant-en-klaar en eiwitrijk. Het vervangen van twee maaltijden per dag binnen een energiebeperkt dieet, draagt bij tot gewichtsverlies. Daarom is deze maaltijdvervanger ideaal om je te helpen met afvallen. Het vervangen van één maaltijd per dag binnen een energiebeperkt dieet, draagt bij tot gewichtsbehoud. Het is belangrijk evenwichtig en gevarieerd te eten en een gezonde levensstijl na te leven. Daarom is het ook belangrijk om dagelijks voldoende te drinken.

Je kunt kiezen uit de volgende smaken:

 • Banaan
 • Koffie
 • Chocolade
 • Vanille

5. Modifast Intensive Milkshake

maaltijdshakes

Modifast Intensive Milkshake is een maaltijdvervanger, oftewel een voedingskundig compleet product voor gewichtsbeheersing. Daarom is het mogelijk om het ontbijt, de lunch en het avondmaal te vervangen door een Modifast Intensive maaltijd.

Modifast heeft vier verschillende afslankmethodes; Intensive, Modifast ProtiPlus, Modifast Laboratoires en Modifast Snack & Meal/Go. Modifast Intensive en Protiplus en Snack&Meal/GO zijn diverse methoden met eiwitrijke producten en maaltijdvervangers.

Met de voedingssupplementen van Modifast Laboratoires kun je doelgericht werken aan specifieke (probleem)gebieden van je lichaam. Vanwege de combinatie van de natuurlijke actieve ingrediënten in de supplementen, de gebruiksperiode en de bijbehorende voedingsadviezen hebben deze supplementen een effectieve werking. Natuurlijk gaan alle methoden samen met een gezonde levensstijl.

Deze maaltijdshake is verkrijgbaar in de volgende smaken:

 • Vanille
 • Koffie
 • Cranberry

6. Body & Fit Low Calorie Meal

maaltijdshakes

Uit onderzoek van de Consumentenbond waar maar liefst 31 verschillende maaltijdvervangers zijn getest, is de Low Calorie Meal van Body & Fit als de absolute nummer 1 maaltijdvervanger voor gewichtsverlies uit de test gekomen.

Met Low Calorie Meal kun je één of meerdere maaltijden per dag vervangen. Perfect als ontbijt, lunch, avondeten of wanneer je maar wilt. Ideaal in elk dieet en ook als je haast hebt en toch niets tekort te komen.

De vervanging van twee dagelijkse maaltijden van een energiebeperkt dieet door een Low Calorie Meal draagt bij tot gewichtsverlies. De Low Calorie Meal bevat maar liefst 36% eiwit uit onder andere melkeiwit.

De maaltijdvervangers bevatten minimaal 30% van de referentie inname aan vitamines en mineralen van A t/m Z. De toegevoegde vitamine C draagt bij tot vermindering van vermoeidheid en moeheid en bevordert de energiestofwisseling.

De Body & Fit Low Calorie Meal is verkrijgbaar in de volgende smaken:

 • Aardbei
 • Banaan
 • Vanille

7. Naturall Pure maaltijdshake

natuurlijke maaltijdshake

Naturall Pure Vegan Coconut is een zorgvuldig samengestelde plantaardige maaltijdshake, zonder kunstmatige toevoegingen en zonder suiker. Alles wat je lichaam nodig heeft om fit te blijven en verantwoord af te vallen zit erin.

De shake bestaat uit plantaardige eiwitten en een uitgebalanceerde mix voedingsvezels, vitamines en essentiële vetzuren. Alles 100% natuurlijk, en nog lekker ook. Dankzij de speciale samenstelling zit je lekker lang vol en krijg je geen energiedip, terwijl je lichaam van alle belangrijke voedingsstoffen profiteert.

Eigenschappen van de Naturall Pure maaltijdshake:

 • Ondersteunt bij gewichtsverlies en gewichtsbehoud
 • Lekkere lichte kokossmaak
 • 25 gram erwten-eiwit per serving, een volwaardige eiwitbron
 • Laag in calorieën: 238 Kcal per shake
 • In 30 seconden klaar
 • Suikervrij, gezoet met extract van het stevia-plantje
 • Glutenvrij en lactosevrij
 • Geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen

8. Nutrifoodz Complete® Maaltijdshake

shakes

Dit is een 100% maaltijdvervanger en bestaat uit duurzame ingrediënten en een uitgebalanceerd voedingsprofiel. Nutrifoodz Complete is ontwikkeld door geregistreerde voedingsdeskundigen met meer dan 30 jaar ervaring.

Complete is gemaakt van een ultrafijne mix van duurzame ingrediënten. Haver, rijst, erwten, lijnzaad en onze unieke mix van vitaminen en voedingsstoffen om je te voorzien van alle koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels en alle 26 essentiële micronutriënten die je lichaam nodig heeft om optimaal te presteren.

Nutrifoodz Complete kan je eigenlijk overal met je meenemen en je kan met Complete prima ontbijten, lunchen of als avondeten gebruiken. Ook kan je Complete als uitgebalanceerde, verantwoorde snack en tussendoortje gebruiken. Een maaltijd bestaat uit 100g en bevat 400 kcal, waarvan slechts 1,2g suiker. De zak bevat 1400g en is dus goed voor 14 maaltijden.

Maaltijdshakes aanbieding

Doordat maaltijdshakes steeds populairder worden, zijn er veel merken die regelmatig met goede aanbiedingen komen. Klik op de knop hieronder om de aanbiedingen te bekijken!

De beste aanbiedingen maaltijdshakes!

KLIK HIER!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.