De beste meditatiekussens

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
meditatiekussens

Als je gaat mediteren, wil je dat comfortabel kunnen doen. Een ontspannen houding draagt bij aan een hoge concentratie waardoor je de verschillende oefeningen kunt uitvoeren zonder afgeleid te worden door pijnlijke benen of een pijnlijke rug. Door gebruik te maken van een meditatiekussen kun je ontspannen aan de slag en helpt het kussen om de juiste houding aan te kunnen nemen. We gaan in dit blog kijken naar de beste meditatiekussens!

We kijken hierbij naar de gebruikte materialen, prijs, mate van comfort en ook naar het design!

Inhoudsopgave

Verschillende soorten meditatiekussens

Een meditatiekussen gebruiken helpt je bij het kunnen aannemen van verschillende meditatie houdingen. Het is dus belangrijk dat je weet welke verschillende soorten meditatiekussens er zijn.

Zo heb je bijvoorbeeld lage en hoge meditatiekussens, ronde meditatiekussens en halve maan meditatiekussens.

Waarom een meditatiekussen gebruiken?

Bij meditatie is het belangrijk dat je voor langere tijd comfortabel in een bepaalde houding kunt zitten. Door met een rechte rug en ruggengraat te zitten, ben je beter in staat om voor een langere tijd in dezelfde (meditatie)houding te blijven.

Hoe comfortabeler je met een rechte rug zit, hoe beter je in staat bent om goed te kunnen mediteren of aan Yoga te doen. Hierdoor kun je je goed concentreren zonder afgeleid te worden door een pijnlijke houding.

Door gebruik te maken van een meditatiekussen ben je in staat om een kleine holling in de onderrug te creëren. Dit zorgt voor een natuurlijke ronding van je wervelkolom.

wervelkolom

Een verhoging zorgt er dus voor dat je het bekken naar voren kunt kantelen, waardoor de natuurlijke ronding van je wervelkolom behouden blijft en je de knieën vrij naar beneden kunt richten. Vanaf deze positie kunnen je benen elke gewenste positie aannemen die je het prettigst vindt.

De beste meditatiekussens

Wil je een meditatiekussen kopen? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een duurzaam, comfortabel kussen dat lang meegaat. Om je hierbij te helpen, laten we de beste meditatiekussens de revue passeren. We letten hierbij op de materialen die gebruikt zijn, de prijs-kwaliteitverhouding en hoe comfortabel het kussen is!

1. Meditatiekussen groen

Dit ronde meditatiekussen geeft ontspanning omdat je hiermee de optimale uitlijning van jouw wervelkolom bereikt en daarmee kun je de energie op een natuurlijke manier laten stromen. Doordat je een stukje van de grond af zit, komt er ook minder druk op je gewrichten en ledematen.

Het kussen is gevuld met boekweitkaf. Dit materiaal biedt de juiste dichtheid én ondersteuning voor het voorkomen van pijnlijke gewrichten. De hoeveelheid vulling en dus de stevigheid is aanpasbaar naar jouw persoonlijke voorkeur.

Het fluweel en linnen voelen warm en zacht op de huid. Dit in combinatie met. Ook ademen de stoffen waardoor het niet klam aanvoelt.

Kenmerken en voordelen meditatiekussen:

 • Je kunt het kussen makkelijk meenemen door de handige draagband. Het kussen is ook licht genoeg om mee te nemen.
 • Duurzame kwaliteit
 • De buitenste hoes kun je verwijderen en met de handwas wassen.
 • Hoeveelheid vulling is aanpasbaar
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar

2. Meditatiekussen halve maan

Dit yogabolster Ganesh is als meditatiekussen je ideale metgezel bij meditatie, yoga en pilates. Het bolster is het alternatief voor rondokissen en zafukissen en de perfecte aanvulling op je yoga kussen/zitkussen.

Dankzij de lichte biologisch speltvulling past het kussen ergonomisch je zitpositie aan, ondersteunt het jouw lichaamshouding optimaal en biedt het  houvast en meer beenruimte in de verschillende houdingen.

Het zitkussen is in verschillende, prachtige Indiase design-patronen beschikbaar en daarmee niet alleen ideaal als meditatiehulpmiddel, maar ook geschikt als zitkussen voor thuis. Het kussen is veelzijdig bruikbaar naast je meditatiesessies.

Het buitenmateriaal (overtrek) bestaat uit 100% katoen. De overtrek is dankzij ritssluiting afneembaar en wasbaar. Het binnenmateriaal (de binnenhoes) bestaat uit 100% katoen en lichte bio spelt (KBA) uit Oostenrijk.

De bio-organische spelt wordt daarbij uitsluitend via een op biologische producten gespecialiseerde bedrijf gemaakt. Je krijgt dus een yoga kussen in trendy design en een hoogwaardig natuurproduct, waar je lang plezier van zult hebben.

Kenmerken en voordelen meditatiekussen:

 • Duurzame kwaliteit
 • De overtrek kun je verwijderen en wassen
 • Ondersteunt je lichaamshouding optimaal
 • Het kussen is veelzijdig bruikbaar
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar

3. Meditatiekussen rond eco Indigo

Met dit meditatiekussen heb je een zachte zit en je wordt gestimuleerd om rechtop te blijven zitten. Daarnaast ligt er minder druk op je enkels en knieën zodat deze niet snel stijf worden. Ook zorgt het gebruik van dit yoga kussen ervoor dat je minder snel last krijgt van slapende ledematen doordat de bloedstroom op gang blijft.

Zo wordt met het gebruik hiervan je bloedsomloop bevordert waardoor je minder snel slapende benen en billen krijgt. Daarnaast zit je lekker zacht en blijf je beter rechtop zitten doordat je balans moet houden.

Dit Lotus meditatiekussen is heerlijk en vormt zich uitstekend naar de contouren van je lichaam door het gebruik van 100% boekweitkaf als vulling. Daarnaast zit er een mooie katoenen hoes omheen die je altijd kunt wassen.

Mocht de vulling van het yogakussen na verloop van tijd minder worden, dan kun je gemakkelijk los boekweitkaf aanschaffen en hiermee het kussen opnieuw (bij)vullen.

Kenmerken en voordelen meditatiekussen:

 • Duurzame kwaliteit
 • De overtrek kun je verwijderen en wassen
 • Dit meditatiekussen vormt zich naar de contouren van je lichaam
 • Mooi design
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar

4. Acupressuur meditatiekussen

Dit meditatiekussen is gebaseerd op de acupressuur massagetechniek. De ruim 1600 acupressuur drukpunten zorgen ervoor dat blokkades verminderen of zelfs verdwijnen. Hierdoor hebben de energiebanen in je lichaam vrij baan.

Je kunt het kussen ook omdraaien als je even geen zin hebt om op de acupressuur drukpunten te zitten. Zorg er dan wel voor dat je een dekentje onder de drukpunten legt om beschadiging te voorkomen.

Het meditatiekussen is gevuld met boekweitkaf en is in hoogte verstelbaar door de hoeveelheid  boekweitkaf naar wens aan te passen. Overigens is dit meditatiekussen is gerealiseerd in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Deze doelgroep heeft een sociale en/of psychische kwetsbaarheid. Door het laten meewerken aan de productie wordt er dus bijgedragen aan een nog betere plek in de samenleving voor deze mensen.

Kenmerken en voordelen meditatiekussen:

 • Acupressuur massagetechniek om energiebanen vrij te maken
 • Duurzame kwaliteit
 • Hoeveelheid vulling is aanpasbaar
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Maatschappelijke samenwerking

5. Om Namaste Zafu meditatiekussen laag

Dit lage meditatiekussen wordt veel gebruikt bij Zen meditatie. Het is een Japans model en kenmerkt zich door een lage zit. Het kussen brengt de heupen omhoog, waardoor het volledige bereik van zitposities met gekruiste benen stabieler wordt.

Het lage meditatiekussen is gevuld met boekweitkaf en is zowel geschikt voor thuis- als studio-gebruik.

Kenmerken en voordelen meditatiekussen:

 • Lage prijs
 • Duurzame kwaliteit
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Starten met meditatie

Heb je nog nooit gemediteerd en ben je benieuwd naar de voordelen van meditatie? Start dan nu met meditatie! Om je hierbij een handje te helpen, hebben we een aantal meditatie oefeningen voor beginners. Ga hiervoor naar het blog ‘Starten met meditatie? De beste meditatieoefeningen!’

Meditatiekussen kopen

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende soorten yoga meditatiekussens en zijn ze veelzijdig bruikbaar. Een meditatiekussen kopen levert een aantal belangrijke voordelen op. Zo heb je een zachte zit en je wordt op een meditatiekussen gestimuleerd om rechtop te blijven zitten.

Daarnaast ligt er minder druk op je enkels en knieën zodat deze niet snel stijf worden. Ook zorgt het gebruik van een yoga kussen ervoor dat je minder snel last krijgt van slapende ledematen doordat de bloedstroom op gang blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.