De beste thermokleding voor dames

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
thermokleding voor dames

Buiten begint het steeds frisser te worden en de eerste nachtvorst is inmiddels een feit. Het voelt nu niet meer lekker om alleen in een hardloopshirt en een korte broek naar buiten te gaan voor het geplande hardlooprondje. Gelukkig is dat ook niet nodig en hebben we daar de perfecte oplossing voor: thermokleding voor dames!

Bij het kopen van goede thermokleding is het belangrijk om op een paar aandachtspunten te letten. Want waar moet goede thermokleding aan voldoen? En wat is dan de beste thermokleding? In dit blog geven we antwoord op deze vragen.

Waarom thermokleding

Goede thermokleding houdt niet alleen warmte vast, maar zorgt er ook voor dat het transpiratievocht (zweet) goed wordt afgevoerd. Hierdoor voorkom je dat je een natte rug krijgt en je daardoor flink afkoelt. Want dat is juist iets wat je niet wilt.

En daar gaat het dus regelmatig mis. Want vaak zijn we geneigd om bij kou al snel meerdere (dikke) lagen over elkaar te dragen, terwijl dat bij de beste thermokleding niet nodig is. Bij goede thermokleding heb je genoeg aan een thermo onderlaag en iets daar overheen.

Dat kan een hardloopshirt zijn of een hardloopjack, afhankelijk van de omstandigheden en de zwaarte van de training. Het is dus altijd de bedoeling dat de thermokleding de eerste laag is die je draagt. Daar overheen draag je dan een tweede laag die zorgt voor isolatie doordat er lucht tussen de twee lagen kan komen.

Sporten met comfortabele thermokleding zorgt ervoor dat alle bewegingen goed aanvoelen en je niet eens doorhebt dat je meerdere lagen draagt. Dus laat je niet tegenhouden door de kou en start met bewegen! Om je hierbij een handje te helpen hebben wij elke maand een nieuwe sport challenge voor jou. Ben je benieuwd naar onze sport challenges en wil jij de uitdaging aangaan? Klik dan HIER!

Hoe werkt thermokleding?

Goede thermokleding is in staat om de warmte die je produceert door beweging snel of wat langzamer te laten ontsnappen. Heb je behoefte aan veel warmte, dan kun je dus een wat dikker thermoshirt dragen. Maar ben je van plan om er flink tegenaan te gaan dan is een veel dunner thermoshirt meer dan genoeg.

Je produceert inmiddels veel meer warmte en je wilt vooral dat het transpiratievocht snel naar buiten toe wordt afgevoerd. Als je in de kou gaat hardlopen, is het belangrijk om een goede warming-up te doen en daar zal je al merken dat een thermoshirt en een hardloopshirt vaak al voldoende zijn om warm te kunnen trainen.

Waar is thermokleding van gemaakt?

Thermokleding bestaat vaak uit meerdere materialen die met elkaar worden gecombineerd, maar voornamelijk uit kunststoffen. De belangrijkste stof van thermokleding is polyester. Deze stof is zeer geschikt voor het afvoeren van transpiratie tijdens het sporten.

Andere stoffen die vaak gecombineerd worden met polyester zijn elastaan en polyamide. Elastaan zorgt voor de stretch in het thermoshirt waardoor je vrijuit kan bewegen en polyamide is zeer sterk en zorgt daardoor voor een hoge kwaliteit.

thermokleding voor dames

Thermokleding kopen

Bij het kopen van thermokleding is het belangrijk om te kijken waar je het voor wilt gebruiken. Wil je thermokleding kopen om ermee te gaan sporten, koop dan wat dunnere thermokleding. Ga voor wat dikkere thermokleding als je weet dat je veel stilstaat. Dikkere thermokleding is namelijk beter in staat om warmte vast te houden.

Vaak zit er in dikkere thermokleding merinowol verwerkt. Merinowol komt van het merinoschaap. Wol van deze schapen is extra fijn van structuur en daarom bij uitstek geschikt voor deze kleding.

Dunnere thermokleding is van kunststof (synthetisch) gemaakt. De beste eigenschap van deze thermokleding is dat transpiratievocht snel naar buiten toe kan worden geleid.

Beste thermokleding voor dames

Wat de beste thermokleding voor dames is, is dus afhankelijk van het doel waarvoor je de thermokleding wilt gebruiken. Hieronder laten we de beste thermoshirts voor dames zien om mee te kunnen hardlopen. De beste thermoshirts zorgen niet alleen voor goede afvoer van transpiratievocht en warmte, maar zorgen er ook voor dat je fris blijft vanwege de anti-bacteriële behandeling in de stof die ongewenste geuren tegen gaat.

De beste thermoshirts voor dames

Er zijn allerlei verschillende soorten thermokleding. Zo heb je niet alleen thermo ondergoed, maar ook tights (broeken) en singlets. We behandelen nu alleen de beste thermoshirts voor dames.

1. Odlo Performance Warm ECO Shirt  

Odlo thermoshirt
Odlo thermoshirt dames

Het Odlo Performance Warm ECO Shirt voor dames is een thermoshirt met lange mouwen. Het shirt bestaat voor 100% uit gerecyclede stoffen om zo de impact op het milieu te verminderen. Het thermoshirt houdt je warm tijdens het hardlopen in koudere temperaturen.

Het materiaal voert vocht goed af en biedt dankzij de ventilatiezones een goed ademend vermogen. De nauwsluitende pasvorm geeft je veel bewegingsvrijheid dankzij het rekbare materiaal.

2. Falke Wool Tech Light T-shirt

Falke thermoshirt
Falke thermoshirt dames

Het Falke Wool Tech Light T-shirt voor dames is een comfortabele hardloop shirt met korte mouwen. De natuurlijke materialen houden je warm. Dankzij de stof is het gedaan met vieze geurtjes. Een perfecte vocht- en temperatuurregeling wordt geboden dankzij het tweedaagse ontwerp. De aansluitende pasvorm biedt optimale bewegingsvrijheid.

3. Odlo Merino 200 Crew Neck Shirt

Odlo Merino thermoshirt dames
Odlo Merino thermoshirt

De Odlo Merino 200 Crew Neck Shirt voor dames is een lange basislaag. De 100% Merino wol zorgt voor een natuurlijke lichaamstemperatuur, vochtregulatie en anti-geurregulatie, perfect voor gematigde sporten.

4. Craft Active Extreme X T-Shirt

Craft thermoshirt dames
Craft thermoshirt dames

Het Craft Active Extreme X T-Shirt voor dames is een handig thermoshirt met korte mouwen. Dit t-shirt is speciaal ontwikkeld om te dragen als basislaag tijdens trainingen met hoge intensiteit. Het shirt is gemaakt van een stof welke zeer snel vocht afvoert. Zo blijf je droog en warm tijdens het hardlopen. De stof is van rekbaar materiaal wat zich naar je lichaam vormt.

5. Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt

Odlo Blackcomb thermoshirt
Odlo Blackcomb thermoshirt

Het Odlo Blackcomb Crew Neck Shirt voor dames is een thermoshirt met lange mouwen. Het shirt is een ideale basislaag om te dragen tijdens het hardlopen in koudere temperaturen. Het zachte materiaal houdt je lichaam warm en droog.

De aangesloten pasvorm biedt optimale bewegingsvrijheid dankzij de rekbare stof. De ventilatiezones bieden een goed ademend vermogen en vochtmanagement. De ZeroScent-technologie in het shirt voorkomt nare geurtjes, zodat je fris en comfortabel blijft tijdens je run.

6. Dynafit Speed Dryarn Shirt

Dynafit thermoshirt dames
Dynafit thermoshirt dames

Het Dynafit Speed Dryarn Shirt voor dames is een hardloopshirt met lange mouwen. Het shirt is een ideale basislaag dankzij het zeer goede vochtmanagement. Het shirt voert vocht effectief af en droogt snel. Hierdoor blijf je droog en warm tijdens runs in koude temperaturen. Ook blijft het shirt hierdoor licht van gewicht, waardoor het shirt niet verzwaard.

Het speciale Dryarn-materiaal ademt beter dan polyester en isoleert beter dan wol. Dit maakt het shirt ook ideaal om te dragen tijdens tempotrainingen in de winter. Beweeg zonder restricties dankzij de hoge rekbaarheid van de stof. Ook is het ontwerp grotendeels naadloos om de kans op irritatie door schuren te verminderen. Blijf fris tijdens deze intensieve runs dankzij de anti-bacteriële behandeling in de stof die ongewenste geuren voorkomt.

Thermokleding voor dames

Uiteraard is er nog veel meer goede thermokleding voor dames. Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat je bij het kopen van thermokleding goed kijkt naar het doel waarvoor je het wilt gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je de thermokleding direct op de huid draagt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.