De beste thermokleding voor heren

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
thermokleding

Het begint buiten steeds kouder te worden en we krijgen regelmatig een winterse bui over ons heen als we bezig zijn aan ons geplande hardlooprondje. Het wordt dus echt tijd om ons wat warmer te kleden als we naar buiten gaan. Hier hebben we gelukkig de ideale oplossing voor: thermokleding! Goede thermokleding is in staat om warmte vast te houden en transpiratievocht snel en goed af te voeren waardoor je niet snel afkoelt. Bij het kopen van goede thermokleding is het wel belangrijk om op een paar aandachtspunten te letten. Want waar moet goede thermokleding voor heren aan voldoen? En wat is dan de beste thermokleding?

Inhoudsopgave

Goede thermokleding voor heren

Goede thermokleding houdt niet alleen warmte vast, maar zorgt er ook voor dat het transpiratievocht (zweet) goed wordt afgevoerd. Hierdoor voorkom je dat je een natte rug krijgt en je daardoor flink afkoelt. Want dat is juist iets wat je niet wilt.

En daar gaat het dus regelmatig mis. Want vaak zijn we geneigd om bij kou al snel meerdere (dikke) lagen over elkaar te dragen, terwijl dat bij goede thermokleding niet nodig is. Bij goede thermokleding heb je genoeg aan een thermo onderlaag en iets daar overheen. Dat kan een hardloopshirt zijn of een hardloopjack, afhankelijk van de omstandigheden en de zwaarte van de training.

Het is dus altijd de bedoeling dat de thermokleding de eerste laag is die je draagt. Alleen dan kan de thermo kleding zijn werk doen. Daar overheen draag je dan een tweede laag die zorgt voor isolatie doordat er lucht tussen de twee lagen kan komen. Dit creëert warmte die ook langere tijd kan worden vastgehouden. Ben je geïnteresseerd in thermokleding voor dames, lees dan ook het blog ‘De beste thermokleding voor dames.’

De werking van thermokleding?

Goede thermokleding is in staat om de warmte die je produceert door beweging snel of wat langzamer te laten ontsnappen. Heb je behoefte aan veel warmte, dan kun je er dus voor kiezen om een wat dikker thermoshirt te dragen. Maar staat er een zware training op het programma, dan is een dunner thermoshirt meer dan genoeg. Je zult merken dat een thermoshirt al heel snel zijn werk doet.

Je produceert inmiddels veel meer warmte en je wilt vooral dat het transpiratievocht snel naar buiten toe wordt afgevoerd. Als je in de kou gaat hardlopen, is het belangrijk om een goede warming-up te doen en daar zal je al merken dat een thermoshirt en een hardloopshirt vaak al voldoende zijn om warm te kunnen trainen.

Van welke materialen is thermokleding gemaakt?

Thermokleding bestaat vaak uit meerdere materialen die met elkaar worden gecombineerd, maar bestaat voornamelijk uit kunststoffen. De meest gebruikte stof van thermokleding is polyester. Deze stof is namelijk zeer geschikt voor het afvoeren van transpiratie tijdens het sporten.

Andere stoffen die vaak gecombineerd worden met polyester zijn elastaan en polyamide. Elastaan zorgt voor de stretch in het thermoshirt waardoor je vrijuit kan bewegen en polyamide is zeer sterk en zorgt daardoor voor een hoge kwaliteit.

Thermokleding voor heren kopen

Bij het kopen van thermokleding voor heren is het belangrijk om te kijken waar je het voor wilt gebruiken. Wil je thermokleding kopen om ermee te gaan sporten, koop dan wat dunnere thermokleding.

Je zult merken dat goede thermokleding al heel snel zijn werk doet en je wilt niet teveel zweten. Ga alleen voor wat dikkere thermokleding als je weet dat je veel stil gaat staan of niet heel actief aan de slag gaat. Deze dikke thermokleding is namelijk beter in staat om warmte vast te houden, maar dat bemoeilijkt ook het afvoeren van het transpiratievocht.

Vaak zit er in dikkere thermokleding merinowol verwerkt. Merinowol komt van het merinoschaap. Wol van deze schapen is extra fijn van structuur en daarom bij uitstek geschikt voor deze thermokleding. Dunnere thermokleding is van kunststof (synthetisch) gemaakt. De beste eigenschap van deze thermokleding is dat transpiratievocht snel naar buiten toe kan worden geleid.

De beste thermoshirts voor heren

Wat de beste thermokleding voor heren is, is dus afhankelijk van welke activiteit je de thermokleding gaat gebruiken. Hieronder laten we de beste thermokleding voor heren zien om mee te kunnen sporten. De beste thermoshirts zorgen niet alleen voor goede afvoer van transpiratievocht en warmte, maar zorgen er ook voor dat je fris blijft vanwege de anti-bacteriële behandeling in de stof die ongewenste geuren tegen gaat.

Er zijn allerlei verschillende soorten thermokleding. Zo heb je niet alleen thermo ondergoed, maar ook tights (broeken) en singlets. We behandelen nu alleen de beste thermoshirts voor heren.

1. Falke Wool Tech Light Shirt Heren

thermoshirt

Het Falke Wool Tech Light Shirt voor heren is een thermoshirt met lange mouwen. Het shirt houdt je lijf warm tijdens het lopen in koude temperaturen. Dit doet het dankzij het gebruik van natuurlijke materialen zoals Merino-wol. Dit type wol is van zeer hoge kwaliteit en heeft een natuurlijke temperatuurregeling. Het geeft isolatie voor het lijf en voelt zacht aan. Tevens voert het vocht goed af, waardoor je niet afkoelt door vocht wat koud wordt op je lijf.

Een ander voordeel van het gebruik van Merino-wol is de geur neutraliserende eigenschap. Hierdoor wordt het ontstaan van ongewenste geuren voorkomen. Ook is het licht van gewicht en rekbaar voor een optimale pasvorm. Blijf warm en fris tijdens je run in koude temperaturen en loop zorgeloos de herfst en winter door.

2. Craft core dry active comfort shirt voor heren

thermoshirt voor heren

Het Craft core dry active comfort shirt voor heren is een zachte en functionele baselayer shirt. Het thermoshirt is uiterst geschikt voor alle activiteiten in winterse omstandigheden. Deze veelzijdige en zeer comfortabele baselayer is gemaakt van polyester, gerecyclede polyamide en polyamide.

Een zachte en functionele mix die zowel warmte als een efficiënt vochttransport biedt. Bovendien heeft het kledingstuk weinig naden en een bodymapping-structuur voor een betere thermoregulatie.

3. Odlo performance warm eco crew neck shirt voor heren

thermoshirt voor heren

Het Odlo performance warm eco shirt voor heren is een thermoshirt met lange mouwen. Het shirt bestaat voor 100% uit gerecyclede stoffen om zo de impact op het milieu te verminderen. Het thermoshirt houdt je warm tijdens het hardlopen in koudere temperaturen.

Het materiaal voert vocht goed af en biedt dankzij de ventilatiezones een goed ademend vermogen. De nauwsluitende pasvorm geeft je veel bewegingsvrijheid dankzij het rekbare materiaal. Het thermoshirt is nauwsluitend en is zeer elastisch waardoor je vrij kan bewegen.

4. Craft active extreme X cn L/S thermoshirt voor heren

thermoshirt Craft

Het Craft active extreme X cn L/S thermoshirt voor heren is een thermoshirt met lange mouwen en  een perfecte temperatuurregeling. Het shirt is zo geweven dat het de warmte prima vasthoudt. De Coolmax-Air vezels zorgen voor goede ventilatie en vochtafvoer.

Ook zitten er Mesh inzetstukken in de oksel voor extra ventilatie. Het thermoshirt is nauwsluitend en is zeer elastisch waardoor je vrij kan bewegen. Het thermoshirt voor heren bestaat voor 61% uit gerecycled polyester en 39% polyester en is daarmee extreem duurzaam.

5. Odlo performance warm shirt voor heren

thermoshirt voor heren

Het Odlo performance warm LS shirt voor heren is een comfortabel thermoshirt met lange mouwen. Het shirt reguleert de vochtafvoer en droogt snel, waardoor je warm en droog blijft tijdens het hardlopen in de herfst of winter. De nauwsluitende pasvorm zorgt voor extra comfort. Doordat je lichaam beter op temperatuur blijft, kunt je lichaam betere prestaties leveren.

Kenmerken en voordelen van dit thermoshirt:

  • Reguleert vocht en droogt snel
  • Houdt je warm en droog in de herfst en winter
  • Nauwsluitende pasvorm zorgt voor extra comfort

De beste thermoshirts voor heren

Zoals eerder vermeld is het bij het kopen van een thermoshirt belangrijk om te kijken waarvoor je deze gebruikt. Een thermoshirt moet direct op de huid worden gedragen zodat hij het transpiratievocht af kan voeren. Daar overheen draag je dan een tweede laag die zorgt voor isolatie doordat er lucht tussen de twee lagen kan komen. Dit creëert warmte die ook langere tijd kan worden vastgehouden. 

Alles wat met hardlopen te maken heeft, kun je HIER vinden!

De beste thermoshirts voor heren!

Klik hier voor de beste prijzen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.