De beste thermoshirts voor dames

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
de beste thermoshirts voor dames

Ondanks het koude weer willen we natuurlijk wel blijven bewegen! Daarbij is een thermoshirt geen overbodige luxe. Want een goed thermoshirt zorgt er niet alleen voor dat je lekker warm blijft, maar het zit ook erg comfortabel!

Bij het kopen van een thermoshirt is het belangrijk om op een paar aandachtspunten te letten. Want waar moet een goed thermoshirt aan voldoen? Van welk materiaal moet een thermoshirt gemaakt zijn? En wat zijn dan de beste thermoshirts voor dames? In dit blog geven we antwoord op deze vragen.

Waarom een thermoshirt

De beste thermoshirts voor dames blijven ademen waardoor al het vocht wordt afgevoerd en de warmte binnen blijft. Een thermoshirt zorgt er dus voor dat je lichaam op temperatuur blijft. Het is dus niet gek dat je het aan het begin van een training nog wat frisjes hebt, want je lichaam moet zichzelf dan nog opwarmen.

Na een paar minuten wordt je warm en zorgt het thermoshirt ervoor dat deze warmte wordt vastgehouden. Maak je dus vooral geen zorgen als je het de eerste 10 minuten nog niet warm hebt.

Een thermoshirt zorgt er dus voor dat de warmte wordt vastgehouden en dat zweet snel wordt afgevoerd. Op die manier blijft je lichaam makkelijker warm en hoeft het minder hard te werken om je op temperatuur te houden. Je houdt dus energie over die je kunt steken in je training. Wil je meer tips over hardlopen in de kou, lees dan ook het blog ‘Hardlopen in de winter.’

Voordelen thermoshirt dames

Een thermoshirt voor dames heeft meerdere functies. Daardoor kun je een thermoshirt zowel in koude als warmere temperaturen dragen. Hieronder sommen we de voordelen van een thermoshirt op.

Een thermoshirt houdt warmte vast. Tijdens het sporten warmt jouw lichaam op, deze warmte wordt door het thermoshirt vast gehouden.

Warmte en transpiratie vocht wordt door een thermoshirt afgevoerd naar buiten. Zo krijg je het tijdens het sporten niet te koud of te warm, maar wordt het zweet wel afgevoerd. Ook in de zomer komt deze warmte afvoerende functie dus goed van pas.

Een thermoshirt voorkomt schuurplekken. Dit komt doordat deze goed aansluit op jouw lichaam én naadloos is. De beste thermoshirts voor dames zitten comfortabel en houden je droog!

Hoe werkt een thermoshirt?

Een goed thermoshirt voor dames is in staat om de warmte die je produceert door beweging snel of wat langzamer te laten ontsnappen. Heb je behoefte aan veel warmte, dan kun je dus een wat dikker thermoshirt dragen. Maar ben je van plan om er flink tegenaan te gaan dan is een veel dunner thermoshirt meer dan genoeg.

Je produceert inmiddels veel meer warmte en je wilt vooral dat het transpiratievocht snel naar buiten toe wordt afgevoerd. Als je in de kou gaat hardlopen, is het belangrijk om een goede warming-up te doen en daar zal je al merken dat een thermoshirt en een hardloopshirt vaak al voldoende zijn om warm te kunnen trainen.

Het is niet alleen belangrijk om tijdens het trainen in de kou een thermoshirt te dragen, maar de buitenlaag is net zo belangrijk. Hierdoor creëer je namelijk de isolatielaag die nodig is om warm te blijven. Je kunt kiezen voor een drie lagen systeem of een twee lagen systeem.

Het drie lagen systeem

Het drie lagen systeem is perfect toe te passen tijdens de koudere dagen. Door het systeem toe te passen blijft het lichaam in alle omstandigheden op temperatuur. Het drie lagen systeem bestaat uit drie lagen: zweetafvoer, isolatie en wind- en waterdichtheid.

De 1ste laag zorgt voor de zweetafvoer en houdt de huid hierdoor droog. Dit is het thermoshirt en moet dus direct op de huid gedragen worden.

Een tweede laag, de tussenlaag, zorgt voor de isolatie en voert het transpiratievocht verder af naar buiten. Dit is een sportshirt dat transpiratievocht verder af kan voeren naar buiten.

De derde laag, de buitenlaag, beschermt tegen de weersomstandigheden zoals wind, regen en sneeuw. Dit is een hardloopjack dat wind- en of waterafstotend is.

Het twee lagen systeem

Als het niet te koud is buiten, kun je beter gebruik maken van een twee lagen systeem. Je draagt hierbij nog wel het thermoshirt, maar de tussenlaag of buitenlaag laat je thuis. Als het hard waait of regent maar het alsnog warm genoeg is, kun je de tussenlaag thuis laten. En als je geen last hebt van slechte weersomstandigheden kun je ervoor kiezen om de buitenlaag thuis te laten.

De beste dames thermoshirts

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een thermoshirt voor dames, gaan we nu kijken naar de beste thermoshirts! We kijken hierbij naar de prijs-kwaliteitverhouding, materialen en geschiktheid voor de verschillende weersomstandigheden.

Craft Active Intensity

Dit Craft thermoshirt voor dames is ideaal voor het lopen tijdens koudere dagen. Het shirt is gemaakt van 57% polyester en 43% polyamide. Het is een elastisch thermoshirt met ergonomische pasvorm en heeft een uitstekend lichaamstemperatuurbeheer.

Dames thermoshirt AWR

Door het gebruik van stretch heeft de dit thermoshirt voor dames een comfortabele pasvorm en heb je voldoende bewegingsvrijheid.

Voordelen thermoshirt:

 • Zacht en comfortabel
 • Isoleert en beschermt tegen kou
 • Absorbeert en transporteert transpiratievocht waardoor de huid kan blijven ademen
 • Antistatisch
 • Vederlicht

Avento thermoshirt met lange mouw

Het Avento thermoshirt voor dames met lange mouwen heeft een extra goede bescherming tegen de kou. Door de combinatie van de duurzame, comfortabele stof en lange mouwen is dit thermoshirt uitermate geschikt voor buitenactiviteiten in koude weersomstandigheden.

De drop-needle textuur van de stof zorgt er voor dat het transpiratievocht razendsnel naar buiten wordt afgevoerd waardoor je lichaam droog en warm blijft.

Dit Avento thermoshirt voor vrouwen heeft een atletische, strakke pasvorm met een iets langere achterkant en is gemaakt met platte naden, waardoor schuring en irritatie worden voorkomen en het shirt aanvoelt als een tweede huid.

Voordelen thermoshirt:

 • Aansluitend thermoshirt voor dames
 • Comfortabele stof met drop-needle techniek
 • 50% polyester/ 50% viscose
 • Aangesloten model met lange raglanmouw
 • Verlengd rugpand
 • Platte naden
 • Elastische manchetten

Craft CORE Dry Active Comfort

Dit thermoshirt voor dames met lange mouwen houd je warm en droog tijdens je activiteiten. Het shirt is gemaakt van 30% polyamide, 30% recycled polyamide en 40% polyester. 

Voordelen thermoshirt:

 • Het shirt heeft een ronde hals
 • Boorden aan mouw
 • Zachte en functionele stof deels van gerecyclede polyamide
 • Lichaamsvormende structuur voor betere temperatuurregulatie
 • Weinig naden voor optimaal comfort
 • Flatlocknaden die de lichaamsbewegingen volgen

Beeren dames thermo shirt lange mouw

Dit dames thermo shirt van Beeren met lange mouw zonder zijnaden is gemaakt van Viloft garen ( 50% viscose en 50% polyester). Dit shirt is gemaakt van een heel soepel materiaal waardoor het een groot draagcomfort heeft. De thermokleding van Beeren ondergoed is zeer geschikt als isolerende onderlaag tijdens het sporten of het werken in koude omstandigheden.

Voordelen thermoshirt:

 • Zacht en comfortabel
 • Isoleert en beschermt tegen kou
 • Absorbeert en transporteert transpiratie waardoor de huid kan blijven ademen
 • Antistatisch
 • Vederlicht

Thermoshirt voor dames kopen

Zoals je hebt gelezen kan een goed thermoshirt de warmte vasthouden die je genereert met beweging en wordt zweet snel afgevoerd. Op die manier blijft je lichaam makkelijker warm en hoeft het minder hard te werken om je op temperatuur te houden. Je houdt dus energie over die je kunt steken in je training.

Daarnaast heeft een thermoshirt voor dames nog meer functies. Hierdoor kun je een thermoshirt zowel in koude als warmere temperaturen dragen.

Transpiratievocht wordt door een thermoshirt afgevoerd naar buiten. Zo krijg je het tijdens het sporten niet te koud of te warm, maar wordt het zweet wel afgevoerd. Ook in de zomer komt deze afvoerende functie dus goed van pas.

Ook voorkomt een thermoshirt schuurplekken. Dit komt doordat deze goed aansluit op jouw lichaam én naadloos is.

Ben je van plan om een goed thermoshirt te kopen om mee te sporten, klik dan hieronder op de knop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.