De beste thermoshirts voor heren

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
de beste thermoshirts voor heren

Ondanks het koude weer willen we natuurlijk wel blijven bewegen! Daarbij is een thermoshirt geen overbodige luxe. Want een goed thermoshirt zorgt er niet alleen voor dat je lekker warm blijft, maar het zit ook erg comfortabel!

Bij het kopen van een thermoshirt is het belangrijk om op een paar aandachtspunten te letten. Want waar moet een goed thermoshirt aan voldoen? Van welk materiaal moet een thermoshirt gemaakt zijn? En wat zijn dan de beste thermoshirts voor heren? In dit blog geven we antwoord op deze vragen.

Inhoudsopgave

Waarom een thermoshirt

De beste thermoshirts voor heren blijven ademen waardoor al het vocht wordt afgevoerd en de warmte binnen blijft. Een thermoshirt zorgt er dus voor dat je lichaam op temperatuur blijft. Het is dus niet gek dat je het aan het begin van een training nog wat frisjes hebt, want je lichaam moet zichzelf dan nog opwarmen.

Na een paar minuten wordt je warm en zorgt het thermoshirt ervoor dat deze warmte wordt vastgehouden. Maak je dus vooral geen zorgen als je het de eerste 10 minuten nog niet warm hebt.

Een thermoshirt zorgt er dus voor dat de warmte wordt vastgehouden en dat zweet snel wordt afgevoerd. Op die manier blijft je lichaam makkelijker warm en hoeft het minder hard te werken om je op temperatuur te houden. Je houdt dus energie over die je kunt steken in je training.

Voordelen thermoshirt heren

Een thermoshirt voor heren heeft meerdere functies. Daardoor kun je een thermoshirt zowel in koude als warmere temperaturen dragen. Hieronder sommen we de voordelen van een thermoshirt op.

Een thermoshirt houdt warmte vast. Tijdens het sporten warmt jouw lichaam op, deze warmte wordt door het thermoshirt vast gehouden.

Warmte en transpiratie vocht wordt door een thermoshirt afgevoerd naar buiten. Zo krijg je het tijdens het sporten niet te koud of te warm, maar wordt het zweet wel afgevoerd. Ook in de zomer komt deze warmte afvoerende functie dus goed van pas.

Een thermoshirt voorkomt schuurplekken. Dit komt doordat deze goed aansluit op jouw lichaam én naadloos is.

Ben je op zoek naar een thermoshirt voor dames? Lees dan het blog ‘De beste thermoshirts voor dames.’

Hoe werkt een thermoshirt?

Een goed thermoshirt voor heren is in staat om de warmte die je produceert door beweging snel of wat langzamer te laten ontsnappen. Heb je behoefte aan veel warmte, dan kun je dus een wat dikker thermoshirt dragen. Maar ben je van plan om er flink tegenaan te gaan dan is een veel dunner thermoshirt meer dan genoeg.

Je produceert inmiddels veel meer warmte en je wilt vooral dat het transpiratievocht snel naar buiten toe wordt afgevoerd. Als je in de kou gaat hardlopen, is het belangrijk om een goede warming-up te doen en daar zal je al merken dat een thermoshirt en een hardloopshirt vaak al voldoende zijn om warm te kunnen trainen.

Het is niet alleen belangrijk om tijdens het trainen in de kou een thermoshirt te dragen, maar de buitenlaag is net zo belangrijk. Hierdoor creëer je namelijk de isolatielaag die nodig is om warm te blijven. Je kunt kiezen voor een drie lagen systeem of een twee lagen systeem.

Het drie lagen systeem

Het drie lagen systeem is perfect toe te passen tijdens de koudere dagen. Door het systeem toe te passen blijft het lichaam in alle omstandigheden op temperatuur. Het drie lagen systeem bestaat uit drie lagen: zweetafvoer, isolatie en wind- en waterdichtheid.

De 1ste laag zorgt voor de zweetafvoer en houdt de huid hierdoor droog. Dit is het thermoshirt en moet dus direct op de huid gedragen worden.

Een tweede laag, de tussenlaag, zorgt voor de isolatie en voert het transpiratievocht verder af naar buiten. Dit is een sportshirt dat transpiratievocht verder af kan voeren naar buiten.

De derde laag, de buitenlaag, beschermt tegen de weersomstandigheden zoals wind, regen en sneeuw. Dit is een hardloopjack dat wind- en of waterafstotend is.

Het twee lagen systeem

Als het niet te koud is buiten, kun je beter gebruik maken van een twee lagen systeem. Je draagt hierbij nog wel het thermoshirt, maar de tussenlaag of buitenlaag laat je thuis. Als het hard waait of regent maar het alsnog warm genoeg is, kun je de tussenlaag thuis laten. En als je geen last hebt van slechte weersomstandigheden kun je ervoor kiezen om de buitenlaag thuis te laten.

De beste heren thermoshirts

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een thermoshirt, gaan we nu kijken naar de beste thermoshirts voor heren! We kijken hierbij naar de prijs-kwaliteitverhouding, materialen en geschiktheid voor de verschillende weersomstandigheden.

Stanno Functional thermoshirt met lange mouw

Dit thermoshirt voor heren is ideaal voor sporters die in koude weersomstandigheden trainen. De mesh-vlakken zorgen voor de optimale afvoer van lichaamsvocht en ventilatie, maar tegelijkertijd houdt het shirt je warm.

Het thermoshirt heeft platte naden voor extra comfort. Draag deze thermo onder een shirt of, als het heel koud is, onder een trainingsjack.

Craft Active Extreme

Dit thermoshirt voor heren is slim fit. Het elastische materiaal en de platte naden zorgen ervoor dat het shirt comfortabel zit en ook blijft zitten tijdens het sporten. Het shirt is zo geweven dat het de warmte goed vasthoudt.

De Coolmax-Air vezels zorgen voor de nodige ventilatie en vochtafvoer. Ook zitten er mesh inzetstukken in de oksel voor extra ventilatie. Dit thermoshirt voor heren is van 61% gerecycled polyester en 39% polyester.

All Active Sportswear Seamless Compression Shirt

Seamless kleding is op een speciale manier geweven zodat er nagenoeg geen naden zijn (seamless). Door deze manier van constructie ontstaat er compressie dat de spieren warm houdt en kan zorgen voor een betere prestatie.

Het thermoshirt is gemaakt van vochtregulerend compressie materiaal, lange mouwen en korte rits met garage. Dit beschermt de kin. Ook heeft het shirt een achterzak die in 3 compartimenten is verdeeld.

Nike Park Dry First Layer Longsleeve thermoshirt

Dit thermoshirt van Nike heeft een aansluitende pasvorm en onzichtbare duimlussen die ervoor zorgen dat het shirt op zijn plaats blijft. De Dri-FIT technologie houdt je droog en comfortabel tijdens het sporten.

Dit thermoshirt voor heren is gemaakt van 100% polyester.

Craft CORE 2-pack Baselayer

Deze thermoshirts van Craft zijn slim fit en hebben lange mouwen. In deze shirts zijn holle vezels verwerkt waardoor overtollige lichaamswarmte wordt afgevoerd. En daar waar warmte nodig is wordt het juist geïsoleerd.

Craft Dry materiaal voert transpiratievocht snel af en houdt je droog en koel waardoor de shirts geschikt zijn voor temperaturen tussen -5 en +5 graden Celsius. De thermoshirts zijn gemaakt van 100% polyester.

Thermoshirts voor heren kopen

Zoals je hebt gelezen kan een goed thermoshirt de warmte vasthouden die je genereert met beweging en wordt zweet snel afgevoerd. Op die manier blijft je lichaam makkelijker warm en hoeft het minder hard te werken om je op temperatuur te houden. Je houdt dus energie over die je kunt steken in je training.

Daarnaast heeft een thermoshirt voor dames nog meer functies. Hierdoor kun je een thermoshirt zowel in koude als warmere temperaturen dragen.

Transpiratievocht wordt door een thermoshirt afgevoerd naar buiten. Zo krijg je het tijdens het sporten niet te koud of te warm, maar wordt het zweet wel afgevoerd. Ook in de zomer komt deze afvoerende functie dus goed van pas.

Ook voorkomt een thermoshirt schuurplekken. Dit komt doordat deze goed aansluit op jouw lichaam én naadloos is.

Ben je van plan om een goed thermoshirt te kopen om mee te sporten, klik dan hieronder op de knop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.