De beste trailschoenen voor heren

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
trailschoenen heren

Als ik voor de vijfde keer onderuit ga op het modderige bospad weet ik het zeker: ik ga trailschoenen kopen! Het heeft de afgelopen dagen flink geregend en dat is te merken ook. Waar ik normaal gesproken op redelijke snelheid kan manoeuvreren over de bospaadjes, kom ik nu nauwelijks vooruit.

Ik heb met deze normale hardloopschoenen veel te weinig grip en besluit om het bospad zo snel mogelijk te verlaten en verder te gaan over het saaie asfalt. Maar als ik thuis kom, ga ik gelijk op zoek naar trailschoenen voor heren!

Waarom trailschoenen? Welke voordelen leveren deze schoenen op? En wat zijn dan de beste trailschoenen voor heren? In dit blog gaan we deze vragen beantwoorden!

Wil je meer weten over trailrunning, klik dan HIER!

Waarom trailschoenen?

Trailschoenen zijn ontworpen om de voeten te beschermen tegen allerlei natuurlijke obstakels. Denk hierbij aan rotsen, wortels, takken, modder en water. Veel trailschoenen hebben o.a. een extra duurzaam bovenwerk en een versterkte neus die de tenen beschermt.

Ook zijn er trailschoenen die een harde plaat hebben in de tussenzool om de voet van onderaf te beschermen tegen uitstekende rotsen of scherpe stenen. Daarnaast zijn er ook nog trailschoenen in waterbestendige uitvoeringen om je voeten zo droog mogelijk te houden.

Door het gebruik van stevige materialen zul je ook minder last hebben van modder of zand in je schoenen.

Welke trailschoenen moet ik kiezen?

Trailschoenen hebben een bepaald soort noppenpatroon om de beste grip te kunnen krijgen op verschillende soorten ondergronden. De grootte en grofheid van de noppen verschilt per model trailschoenen.

Ben je van plan om voornamelijk op losse en zachte ondergronden te lopen, kun je het beste kiezen voor trailschoenen met grote, groffe noppen. Ga je vooral lopen op droge en vaste ondergronden, kun je het beste kiezen voor wat plattere noppen die wat dichter op elkaar geplaatst zijn. Wil je meer weten over trailrunning, lees dan ook het blog ‘Hoe beginnen met trailrunning.’

Ben je op zoek naar trailschoenen voor dames, lees dan het blog ‘De beste trailschoenen voor dames.’

De beste trailschoenen voor heren

Wat de beste trailschoenen voor heren zijn, heeft dus te maken met de soort ondergrond waarvoor je ze voornamelijk gaat gebruiken en de materialen waarvan de trailschoenen gemaakt zijn.

In het overzicht hieronder kijken we naar de beste trailschoenen voor heren gebaseerd op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding, materialen en geschiktheid voor de verschillende soorten ondergronden.

1. HOKA ONE ONE Challenger ATR 6

de beste trailschoen

De HOKA ONE ONE Challenger ATR 6 voor heren zijn comfortabele, neutrale hardloopschoenen. De veelzijdige schoenen zijn ontworpen voor het lopen op verschillende ondergronden, van asfalt tot trails. Ook bieden de schoenen bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. De Challenger ATR 6 geeft nog steeds dezelfde fijne demping als zijn voorganger. Het grote verschil? Deze versie is nog lichter en geeft nog meer stabiliteit. Ook maakt HOKA in deze schoen gebruik van gerecycled materiaal.

Het mesh-bovenwerk is ademend en bestaat uit 30% gerecycled polyester. Het biedt bescherming tegen vuil en is zeer duurzaam. De versteviging op de schoen bij de tenen biedt bescherming tegen rotsen en stenen en de vernieuwde vetergaten zorgen voor nog meer stabiliteit. De tussenzool is twee keer zo dik als die van andere hardloopschoenen, waardoor er ultieme comfort en demping ontstaat.

De verfijnde en nauwsluitende hielkap geeft een zacht gevoel en de aansluitende pasvorm zorgt voor meer stabiliteit.

2. Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX

de beste trailschoenen voor heren

De Nike Pegasus Trail 3 voor heren zijn neutrale hardloopschoenen. Deze schoen is ontworpen voor het lopen van lange afstanden op onverhard terrein. Het bovenwerk van deze GTX-editie bevat GORE-TEX materiaal. Hierdoor is het bovenwerk waterdicht, zodat je voeten droog blijven tijdens het lopen in natte weersomstandigheden.

Tevens zit er een extra laag bij de kraag om te voorkomen dat er steentjes en water in je schoen terecht komen. De mesh in het bovenwerk zorgt voor ventilatie op de plekken waar je het nodig hebt. Het bandsysteem met dynamische pasvorm over de middenvoet geeft een goede ondersteuning tijdens de run.

Het Nike React foam zorgt voor demping en responsiviteit, voor een soepele overgang. De rubberen buitenzool heeft een patroon dat lijkt op schokgolven. De look is geïnspireerd op fietsbanden. De nopjes zorgen voor grip. Tevens bevat de voorvoet extra grip, waardoor je vol vertrouwen de berg op en af kan rennen.

3. Inov-8 X-Talon 255

trailschoenen

De Inov-8 X-Talon 255 voor heren zijn neutrale trailschoenen. De trailschoenen zijn ontwikkeld voor de hardloper die graag trails loopt met veel natte en rotsige ondergronden. De X-Talon 255 heeft een bovenwerk van Ballistic Nylon, een duurzaam materiaal wat geen water opneemt.

Het is ooit ontwikkeld voor het leger om soldaten te beschermen tegen rondvliegende scherven. Dit zorgt ervoor, dat het bovenwerk bestand is tegen de impact van stenen en takken. De X-Talon 255 heeft een iets bredere pasvorm.

Hierdoor krijgen de voeten iets meer bewegingsruimte voor een comfortabel gevoel tijdens het lopen. Toch houdt het bovenwerk je voeten goed op hun plaats zodat je snel en behendig kunt bewegen over technische trails.

De EVA-tussenzool biedt effectieve demping en schokabsorptie. De Sticky Grip-slijtzool met 8 mm noppen biedt veel grip op zowel harde, natte rotsen als op zachte ondergronden.

De beste trailschoenen voor heren

Trailschoenen zijn noodzakelijk als je van plan bent om van het asfalt af te gaan en door de natuur te lopen. Trailschoenen bieden de grip die je nodig hebt om op verschillende ondergronden te kunnen lopen.

Belangrijk is dat je bij het kopen van trailschoenen moet bepalen waar je de schoenen voornamelijk voor gaat gebruiken. Ben je van plan om voornamelijk op losse en zachte ondergronden te lopen, kun je het beste kiezen voor trailschoenen met grote, groffe noppen.

Ga je vooral lopen op droge en vaste ondergronden, kun je het beste kiezen voor wat plattere noppen die wat dichter op elkaar geplaatst zijn. 

De beste trailschoenen voor heren!

KLIK HIER!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.