Trainen met battle ropes

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
battle ropes

Door te trainen met battle ropes verbeter je je uithoudingsvermogen en kracht. Het grote voordeel van een battle rope is dat je veel lichaamsdelen traint. Denk hierbij aan je armen, handen, schouders, rug, buik en benen.

Daarnaast kun je de battle rope overal gebruiken. Thuis, in de gym of lekker in de tuin. Je hebt dus geen duur fitness abonnement nodig om aan je kracht en conditie te werken!

In dit blog gaan we kijken naar de voordelen van het trainen met een battle rope en laten we de beste battle ropes de revue passeren.

Inhoudsopgave

Waarom trainen met een battle rope?

Met een battle rope kun je heel gevarieerd trainen. Hierdoor is het mogelijk om al je spiergroepen te trainen en tegelijkertijd te werken aan je uithoudingsvermogen. Vooral voor HIIT (high intensity interval training) zijn battle ropes erg geschikt.

Daardoor worden battle ropes veel gebruikt tijdens bootcamps of bij Crossfit. In een zeer korte tijd kun je explosieve krachttraining en conditie met elkaar combineren.

Vaak hebben we geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan en vinden we het fijn om lekker thuis aan onze conditie te werken. Dat is ook een voordeel van een battle rope, want deze is namelijk overal te gebruiken.  

Voordelen van een battle rope

Zoals je hebt gelezen biedt het trainen met een battle rope veel voordelen. We zetten ze nog even op een rij:

 • Ideaal voor HIIT
 • Combinatie van krachttraining en conditie
 • Je kunt er overal mee trainen
 • Je kunt al je spiergroepen trainen

Net als met een battle rope kun je met een powerbag overal trainen en is deze zeer geschikt om al je spiergroepen te trainen. Lees hier meer over in het blog ‘Trainen met een powerbag. Wat zijn de voordelen?’

Battle rope oefeningen

Ben je van plan om met een battle rope aan de slag te gaan, is het wel handig om te weten welke oefeningen je allemaal kunt doen. Om je hierbij een handje op weg te helpen hebben we een YouTube filmpje voor je geplaatst met 21 oefeningen voor je work-out!

De beste battle ropes

Een goede battle rope moet tegen een stootje kunnen, lang meegaan en handig zijn in gebruik. Hieronder zetten we de beste battle ropes op een rij, waarbij we gekeken hebben naar duurzaamheid, prijs en gebruiksgemak.

1. ZEUZ® 9 Meter Battle Rope (inclusief bevestigingsmateriaal)

De battle rope van ZEUZ® is gemaakt van de meest duurzame materialen. Door de directe samenwerking met atleten, CrossFit-boxen en sportscholen is het mogelijk om innovatieve producten met premium kwaliteit te ontwikkelen.

Deze ZEUZ® battle rope van 9 meter wordt geleverd met alle benodigde materialen zodat je direct kunt beginnen met trainen. In de set zijn de volgende items inbegrepen:

 • 9 Meter Battle Rope (4cm dikte) met rubberen handvatten (7,5 cm dikte)
 • Muur-/ wandanker inclusief 4 bevestigingsschroeven
 • 2 spanbanden inclusief karabijnhaak voor bevestiging aan wandanker

2. Tunturi Battle Rope 9 meter

Deze fitness rope is zeer stevig en het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden. Perfect dus om zowel binnen als buiten te gebruiken! Bij aanschaf van deze battle rope kun je de Tunturi training app gratis downloaden.

In Tunturi Training vind je duizenden geanimeerde fitnessoefeningen, instructies en workout video’s. Je kan solo trainen en je eigen trainingsschema’s samenstellen, maar ook groepslessen volgen en gebruik maken van de community.

De bibliotheek wordt regelmatig aangevuld zodat er altijd nieuwe uitdagingen en inspiratie in de app te vinden is. Het mooie is: Tunturi Training is 100% gratis te gebruiken en te downloaden in de App Store en Play Store!

De eigenschappen en voordelen van de Tunturi Battle Rope:

 • Fitness rope is ideaal voor conditietraining
 • Rubberen handvat voorkomt dat het touw in jouw hand snijdt
 • Eenvoudig op te rollen en mee te nemen
 • Touw van hoge kwaliteit: geschikt voor intensief gebruik
 • Ook verkrijgbaar in 12 en 15 meter

3. NordFalk battle rope 10 meter x 30mm

Met deze battle rope kun je een intensieve work-out, diverse fitnessoefeningen of crossfit trainingen uitvoeren. Er kan worden getraind op kracht, uithoudingsvermogen en het versterken van het bovenlichaam. De battle rope is vooral zeer geschikt voor het uitvoeren van oefeningen met een middelhoge tot hoge intensiteit.

De eigenschappen en voordelen van de NordFalk battle rope:

 • Gemaakt van duurzaam, hoogwaardig materiaal.
 • Geschikt voor intensieve trainingen en work-outs.
 • Uitgevoerd met PP omhulsels aan de uiteinden voor comfort en extra grip.
 • Eenvoudig op te rollen en op te bergen na gebruik.
 • Ook verkrijgbaar in 6 meter en 15 meter

4. Matchu Sports battle rope 9 meter

Deze battle rope is voorzien van een omhulsel aan de uiteinden zodat je je handen niet bezeert tijdens het trainen. De afmeting van 38mm x 9m maakt de battle rope bijzonder geschikt voor HIIT (High Intensity Interval Training) en is ook makkelijk in kleinere ruimtes te gebruiken omdat je slechts 5 meter nodig hebt.

De eigenschappen en voordelen van de Matchu Sports battle rope:

 • Voorzien van omhulsels zodat je je handen niet bezeert
 • Afmetingen: 38mm dik en 9m lang
 • Zeer geschikt voor HIIT
 • Ontzettend duurzaam materiaal
 • Gewicht: 8kg

Battle rope kopen

Wil je een battle rope kopen? Zorg er dan wel voor dat je genoeg ruimte hebt om de oefeningen goed uit te voeren. Denk hierbij aan minimaal 5 meter lengte. Daarnaast moet de battle rope ergens aan verankerd worden.

Hier zijn meerdere methoden voor. Je kunt bijvoorbeeld door een haak aan de muur of in de grond de battle rope verankeren. Maar je kunt er ook voor kiezen om de battle rope om bijvoorbeeld een paal of boom heen te slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.